UPDATE #NOW

Η Άμυαλη Βιολέτα στο Θέατρο Αλκμήνη


5 Ιανουαρίου 2015

Είκοσι οργανώσεις έως σήμερα στηρίζουν την θεατρική παράσταση "Η Άμυαλη βιολέτα" στο Θέατρο Αλκμήνη με διπλό φιλανθρωπικό σκοπό, την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση γυναικών για την πρόληψη καρκίνου του μαστού καθώς και την αποκατάσταση γυναικών με μαστεκτομή όπου μέρος των εσόδων θα δοθούν για αυτό το σκοπό για όσα χρόνια διαρκεί η παράσταση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton-Αthens η παρουσίαση της παράστασης «Η Άμυαλη Βιολέτα» στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού και Πολιτισμού χωρίς σύνορα -2014» η οποία θα πραγματοποιηθεί για 20 παραστάσεις το 2015 με πρεμιέρα τον Ιανουάριο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς 6 εκπροσώπων οργανώσεων που στηρίζουν τους σκοπούς της παράστασηs, ενημέρωσαν για το σημαντικό τους έργο τους στο θέμα του καρκίνου, συγκίνησαν το κοινό μέσα απο τις βιωματικές τους εμπειρίες αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι οργανώσεων έστειλαν ηχηρό μήνυμα κοινής συμπόρευσης για το σκοπό της πρόληψης όπως τόνισαν γιατί αυτό το θέμα μας αφορά όλους!.

Πιο συγκεκριμένα την εκδήλωση τίμησαν η κα Ολυμπία Χαλδαίου Μπήτρου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου-Αγκαλιάζω, η κα Ειρήνη Κουτελά, Γενική Διευθύντρια Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών, "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών, η κα Μαίρη Χήναρη, Μέλος Δ.Σ. "Κ.Ε.Φ.Ι. και άλλες οργανώσεις.

unnamed (4)

Η κα Σοφία Κουρτίδου ηθοποιός - μουσικός με εκπροσώπους Δ.Σ. και εθελοντών του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου-Αγκαλιάζω και του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών, "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών που στηρίζουν την παράσταση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι συντελεστές του έργου: ο κ. Mανώλης Ιωνάς, Σκηνοθέτης έργου & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θέατρο Αλκμήνη, όπου αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε η ιδέα αυτής της παράστασης, στους συμβολισμούς που η πρωταγωνίστρια καλείτε να μεταφέρει με μηνύματα που αγγίζουν ανθρώπινα καθημερινά συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα εμπνέουν και ελπίδα για τη ζωή.

Ο κ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης, Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός - συγγραφέας έργου, αναφέρθηκε στις τυχαίες συγκυρίες που οδήγησαν στη γέννηση της ''άμυαλης βιολέτας'' σε κείμενο καθώς και την αξία των ανατροπών της ζωής τόσο της πρωταγωνίστριας βιολέτας όσο και όλων μας. Τέλος αποκάλυψε στο κοινό τους λόγους για τους οποίους ως γιατρός και ως άνθρωπος οδηγήθηκε να στρατευτεί στον αγώνα αυτό.

Η κα Σοφία Κουρτίδου, ηθοποιός-μουσικός και πρωταγωνίστρια του έργου, εξέφρασε την προσωπική της ματιά απέναντι στο έργο, κατέθεσε τους σύγχρονους προβληματισμούς της απένταντι στο θέμα του καρκίνου του μαστού ως νέα γυναίκα και καλλιτέχνιδα.

Aκολούθησε διάλογος σε ένα ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης.