UPDATE #NOW

Emmy Awards 2015: Τα τρανταχτά snubs από τις υποψηφιότητες


20 Ιουλίου 2015

emmys1.jpg

Είναι πλέον παράδοση. Αυτό που ακολουθεί πάντα μετά από την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων σε βραβεία κινηματογραφικά, τηλεοπτικά, μουσικά ή ό,τι άλλο είναι η καταμέτρηση των παρόντων και η ανάδειξη των απόντων. Είναι όπως στο ποδόσφαιρο: αυτοί που λείπουν είναι πάντα οι καλύτεροι και θα έκαναν την διαφορά. Έτσι είναι και με τις υποψηφιότητες των Emmy Awards οι οποίες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το Game of Thrones μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ αν πάρει μόνο τα μισά βραβεία από αυτά που διεκδικεί, τα βάλαμε κάτω και βρήκαμε τι θα μπορούσε να υπήρχε.

Επειδή όμως το να προτείνεις ή να κρίνεις μια απουσία-έλλειψη είναι το εύκολο και το δύσκολο είναι να βρεις τα 7 καλύτερα από μια λίστα 15 επιλογών, θα πούμε και ποιο πιστεύουμε ότι δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχει στη λίστα. Βέβαια, υπάρχει και μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ ημών, όσων επιλέγουμε ως απλοί τηλεθεατές, και των μελών της επιτροπής που έχουν θέσει από τον Φεβρουάριο νέα κριτήρια. Όπως για παράδειγμα ότι οποιαδήποτε σειρά με πάνω από 30 λεπτά διάρκεια επεισοδίου είναι δράμα και κάτω από 30 είναι κωμωδία. Τι κι αν το Shameless που μπήκε στην κωμωδία δεν ανήκει ξεκάθαρα εκεί; Ή το Orange Is The New Black; Επιπρόσθετα υπάρχει και η κατηγορία του Limited Series που μιλάει για τηλεταινίες στην ουσία, αφού τονίζει ότι το storyline ολοκληρώνεται σε 150 τηλεοπτικά λεπτά.

Πάμε να τα δούμε ανά κατηγορία, προφανώς στις πιο σημαντικές, δηλαδή των ηθοποιών και των σειρών ανάλογα με την κατηγοριοποίηση τους.

1. Καλύτερη Σειρά Κωμωδία:

Louie Modern Family Parks and Recreation Silicon Valley Transparent Unbreakable Kimmy Schmidt Veep

Εδώ οι αντιφρονούντες λένε ότι το Jane the Virgin θα έπρεπε να βρίσκεται στην θέση του Modern Family που έχει χορτάσει από υποψηφιότητες.

2. Καλύτερη Σειρά Δράμα:

Better Call Saul Orange Is the New Black Game of Thrones Downton Abbey Homeland House of Cards Mad Men

Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατηγορία. Από τη μία υπάρχουν σειρές που έχουν ξαναδεί υποψηφιότητες, αλλά δεν παίζει να τις αφήσεις στην απ΄έξω, κι από την άλλη υπάρχουν νέες που μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι. Όμως από τις παρουσές υποψηφιότητες ποια να αφήσεις εκτός; Εκτός αυτού οι επιλαχούσες δεν είναι μία και δύο. The Americans, The Affair, The Leftovers, The Knick, Boardwalk Empire στον τελευταίο του κύκλο που ήταν ο καλύτερος όλων και το Empire, που πολύ ξαφνικά κατάφερε να σαρώσει.

3. Ά Ανδρικός Σε Μίνι Σειρά:

Richard Jenkins, Olive Kitteridge David Oyelowo, Nightingale Adrien Brody, Houdini Mark Rylance, Wolf Hall Ricky Gervais, Derek

Το snub που κάνει μπαμ εδώ είναι ο James Nesbitt που ήταν τρομερός στο The Missing και ίσως θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Ricky Gervais. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Nesbitt θα μπορούσε να χάσει το βραβείο μόνο από τον Jenkins.

4. Ά Ανδρικός Κωμωδία:

Louis C.K., Louie Don Cheadle, House of Lies Jeffrey Tambor, Transparent Anthony Anderson, Black-ish Will Forte, The Last Man on Earth Matt LeBlanc, Episodes William H. Macy, Shameless

Εννοείται πως υπάρχουν δυνατές απουσίες, όμως είναι από αυτές που συζητιούνται για το ονόρε και τίποτα παραπάνω. Ο Jon Kryer και ο Jim Parsons έχουν πάρει βραβείο εδώ και δεν ήταν τόσο απαραίτητο να βρίσκονται στο τελικό line-up. Άλλωστε ο μόνος που θα μπορούσε να απουσιάσει είναι ο Don Cheadle. Ακόμα και ο LeBlanc ήταν μια μεγάλη έκπληξη, αλλά δίκαια στους υποψήφιους.

5. Ά Γυναικείος Κωμωδία:

Julia Louis-Dreyfus, Veep Edie Falco, Nurse Jackie Lisa Kudrow, The Comeback Amy Poehler, Parks and Recreation Amy Schumer, Inside Amy Schumer Lily Tomlin, Grace and Frankie

Η Amy Schumer με το χιουμοριστικό της πρότζεκτ έφερε αναταραχές στην κατηγορία και άφησε εκτός νυμφώνος τη Lena Dunham και κυρίως τη Gina Rodriguez, που πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για το Jane The Virgin τον Ιανουάριο, αλλά δεν έκατσε να πάρει ούτε υποψηφιότητα στα Emmy. Μεγάλη αστοχία.

6. Ά Γυναικείος Δράμα:

Claire Danes, Homeland Viola Davis, How to Get Away With Murder Taraji P. Henson, Empire Tatiana Maslany, Orphan Black Elisabeth Moss, Mad Men Robin Wright, House of Cards

Μια ολόκληρη κατηγορία θα μπορούσε να εξαχθεί από αυτές που δεν χώρεσαν στην τελική εξάδα. Kerry Washington (Scandal), Keri Russell (The Americans), Julianna Margulies (Good Wife), Lizzy Caplan (Masters of Sex) και η περιφρονημένη Eva Green (Penny Dreadful) θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ. Ποια να βγάλεις όμως; Η Claire Danes έδωσε ρεσιτάλ στην καλύτερη σεζόν του Homeland, η Viola Davis υπήρχε και στις Χρυσές Σφαίρες, η Taraji Henson δε γινόταν να μην μπει, δεδομένου ότι το Empire έφαγε αρκετές χυλόπιτες, η Maslany ήταν από αυτές που έλειπαν πέρσι και πρόπερσι και γινόταν χαμός για την απουσία της και οι Moss-Wright πρωταγωνιστούν σε σειρές που δεν μπορούν να απουσιάζουν από τέτοιες κατηγορίες.

7. Ά Ανδρικός Δράμα:

Jon Hamm, Mad Men Kevin Spacey, House of Cards Bob Odenkirk, Better Call Saul Jeff Daniels, The Newsroom Kyle Chandler, Bloodline Liev Schreiber, Ray Donovan

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που τα πράγματα είναι εναργέστερα. Justin Theroux (The Leftovers) και Steve Buscemi (Boardwalk Empire) έπρεπε να βρίσκονται εδώ. Όσο κι αν το Leftovers δεν πέρασε τον πήχη που είχε θέσει το HBO, ο Theroux άξιζε θέση. Τώρα για τον Buscemi τι να ειπωθεί; Μπορεί η τρίτη σεζόν του Newsroom να ήταν η αποθέωση του Jeff Daniels, αλλά μαζί με τον Kyle Chandler ίσως δεν χρειαζόταν να βγάλουν εκτός τους δύο ηθοποιούς.

8. Β΄Ανδρικός Κωμωδία:

Andre Braugher, Brooklyn Nine-Nine Adam Driver, Girls Keegan-Michael Key, Key & Peele Ty Burrell, Modern Family Tituss Burgess, Unbreakable Kimmy Schmidt Tony Hale, Veep

Ο Nick Offerman θα ήταν στους υποψηφίους ένα χρόνο πριν. Αλλά η φετινή αλλαγή με τις scetch series έφερε τον Michael Key από το Key & Peele στην θέση του και η τελευταία σεζόν του Parks & Recreations έχασε την ευκαιρία για μια καλή υποψηφιότητα.

Σε γενικότερο πλαίσιο αυτά που μοιάζουν αδιανόητα είναι η περίπτωση με το Affair που δεν υπήρχε πουθενά όπως και οι δύο πρωταγωνιστές Ruth Wilson και Dominic West, καθώς και η δυσκολία της επιτροπής να δείξει ενδιαφέρον για σειρές υπερηρώων και για trademarks όπως τα Sons of Anarchy και Walking Dead. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια αλυσιτελή συζήτηση, αφού η τόσο μεγάλη ποσοτικά παραγωγή δημιουργεί ευχάριστους πονοκεφάλους και διλήμματα χωρίς σαφή απάντηση.

Το διαβάσαμε στο toratora.gr