UPDATE #NOW

9 πράγματα που δεν ξέρατε για το 'Fargo'


21 Δεκεμβρίου 2015

fargo.jpg

Και όμως, υπάρχουν πράγματα για τη σειρά μυστηρίου ‘Fargo’ που δεν ξέραμε μέχρι τώρα. Μήπως πιστεύατε πως κάθε επεισόδιο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία; Οι αδελφοί Cohen, δημιουργοί της ταινίας του 1996 εγκρίνουν το σενάριο της σειράς; Και ποιος επέλεξε το στυλ των μαλλιών του Billy Bob Thornton;

‘This is Not A True Story’. Εκτός από ελάχιστες αναφορές σε πραγματικά γεγονότα, η σειρά αποτελεί έμπνευση των σεναριογράφων.

FARGO - Pictured: (L-R) Russell Harvard as Mr. Wrench, Adam Goldberg as Mr. Numbers. CR: Chris Large/FX

Ο Billy Bob Thornton είναι στενός φίλος των αδερφών Cohen και είχε δηλώσει πως δεν θα έπαιζε το ρόλο αν οι ίδιοι δεν ενέκριναν το σενάριο της σειράς.

Η πρώτη απόπειρα μεταφοράς της ταινίας στη μικρή οθόνη έγινε το 2003 με τη πρωταγωνίστρια της σειράς ‘The Soprano’s’, Edie Falco στο ρόλο της Marge. Το πιλοτικό επεισόδιο γυρίστηκε αλλά κανένα κανάλι δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Μετά από ένα αποτυχημένο κούρεμα, ο Billy Bob Thornton επέλεξε το hairstyle με το οποίο εμφανίζεται στη σειρά. Θεώρησε πως θα ταίριαζε στο χαρακτήρα του, αλλά μόνο αν του προσέθεταν και αφέλειες.

Fargo-1x02

Το cast δυσκολεύτηκε αρκετά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι ηθοποιοί και το συνεργείο αναγκάζονταν να φορέσουν πολλά ρούχα μέσα από τα κοστούμια τους, ενώ οι κάμερες προστατεύονταν με ηλεκτρικές κουβέρτες. Ένα γύρισμα μάλιστα ακυρώθηκε όταν η θερμοκρασία έπεσε στους -40 βαθμούς.

Η σειρά έχει γυριστεί στον Καναδά.

Όλα τα επεισόδια του ‘Fargo’ έχουν πάρει το τίτλο τους από Αμερικάνικα ευφυολογήματα.

FARGO -- Pictured: Billy Bob Thornton as Lorne Malvo -- CR: FX/Matthias Clamer

Σε ένα από τα πρώτα επεισόδια, ένας ξυλοκόπος βρίσκεται στο background, σαν φόρος τιμής στη ταινία. Εσείς τον εντοπίσατε;

Οι σεναριογράφοι ήξεραν εξαρχής πως θα τελειώσει η σειρά, όμως ακόμα δεν το γνωρίζει κανένας από τους ηθοποιούς.

Δείτε τη συνέχεια του 'Fargo' κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 4HD στον OTE TV.