UPDATE #NOW

Mezzaluna: η απόλαυση έχει την τιμητική της στο Κεφαλάρι


7 Απριλίου 2016

MG_1174-1.jpg

Με τον ταλαντούχο chef κύριο Μανώλη Γαρνέλη στην διεύθυνση της κουζίνας, το Mezzaluna μας εκπλήσσει με τις γεύσεις του, το Κεφαλάρι ξαναγίνεται προορισμός κι εσύ αποκτάς νέο στέκι.

Η αμαρτία: «Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία» λένε κι εγώ την αμαρτία μου θα την εξομολογηθώ. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν το Κέντρο με τα «ψαγμένα» μέρη του μας τραβάει σαν μαγνήτης, η Κηφισιά και το ανηψάκι της το Κεφαλάρι θα κατέχουν πάντα μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Είναι που σαν παιδί είχα δει εκεί τα πρώτα αμαξάκια και αποφάσισα δια παντός πως πρόκειται για μέρος παραμυθένιο; Ίσως.

Πάντως, φαντάζεστε την χαρά μου όταν ανακάλυψα, στην καρδιά του παραμυθένιου Κεφαλαρίου, ένα καινούργιο στέκι. Γιατί αυτό είναι το Mezzaluna. Ένα καινούργιο, υπέροχο στέκι.

_MG_0893

Μία ακόμα εξομολόγηση: το Mezzaluna δεν το επισκέφθηκα ποτέ στην Βουλιαγμένη. Το είχα στο ραντάρ σαν ένα από τα καλύτερα ιταλικά της πόλης αλλά, δεν έφαγα ποτέ εκεί. Το πρόλαβα στο Golden Hall και το προτιμούσα πάντα για τις εξαιρετικές του πίτσες: φρεσκοψημένο σπιτικό ζυμάρι, γνήσια λεπτόθραυστη πίτσα, αυθεντικά υλικά (σερβίρονται και στο Κεφαλάρι, στο bar, και συνοδεύουν τέλεια τα cocktails του μαγαζιού). Η επίσκεψή μου όμως στο ανανεωμένο Mezzaluna στο Κεφαλάρι με έπεισε πως το εστιατόριο ανέβηκε κατηγορία με τον νέο chef Μανώλη Γαρνέλη άρτι αφιχθέντα από το Βαρούλκο, μ’ ένα ολοκαίνουργιο μενού και σ’ έναν υπέροχο χώρο.

_MG_0944

Ψηλοτάβανο και αριστοκρατικό, το λιτό εσωτερικό του Mezzaluna δεν κουράζει το μάτι. Αντιθέτως δίνει τον πρώτο λόγο στο «έξω»: η τεράστια τζαμαρία σε φέρνει σε απόσταση αναπνοής από το δροσερό άλσος του Κεφαλαρίου και επιτρέπει στο φως να πλημμυρίσει την αίθουσα. Εσύ κάθεσαι αναπαυτικά (μας εξήγησαν ότι αυτή ήταν η βασική τους αγωνία όταν διαμόρφωναν τον χώρο) και απολαμβάνεις το post shopping lunch σου ή ένα ρομαντικό, φεγγαρόφωτο δείπνο όλο μυστήριο. Και πλέον, η τζαμαρία ανοίγει όλο και περισσότερο, τα τραπεζάκια στην βεράντα γίνονται περιζήτητα και το Mezzaluna μεταμορφώνεται σ’ ένα μεγάλο αίθριο με θέα το καταπράσινο πάρκο.

_MG_1004

Το επισκεφθήκαμε μεσημέρι και (με πόνο καρδιάς) αντισταθήκαμε στα κυρίως, δοκιμάσαμε όμως κάποιες από τις εξαιρετικές σαλάτες του Γαρνέλη –ξεχωρίζει το βασιλικό καβούρι, πιάτο σπάνιο σε υλικά και έμπνευση, με καλοβρασμένη κινόα, spaghettini αγγουριού, ραπανάκι, άψογη vinaigrette lemongrass και φυσικά χορταστικό καβούρι. Μην πείτε όχι και στον καπνιστό σολομό (τον ονομάζουν αυτοκρατορικό και κάτι ξέρουν). Ο chef Γαρνέλης “περικυκλώνει” σοφά το γεμάτο γεύση φιλέτο του σολομού: λιτή κι ολόφρεσκη σαλάτα από φινόκιο με κομμάτια φρέσκο πορτοκάλι, vinaigrette εσπεριδοειδών, αλλά και λουκουμάδες κατσικίσιου τυρίου την κορυφή των οποίων «στολίζει» με το ποιοτικότερο μπρικ της αγοράς. Άριστες και οι λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού Black Angus με το αρωματικό pesto μαϊντανού και την δροσιστική πατατοσαλάτα στο πιάτο που ονομάσει a fette.

_MG_0950

Αν το επισκεφθείτε βράδυ δοκιμάστε οπωσδήποτε το κριθαράκι με τις γαρίδες, τα μυρωδικά και την καπνιστή τομάτα, ή το μοσχαρίσιο paillard: το συνοδεύει με σαλάτα μανιταριών, τρυφερή baby ρόκα και διακριτική vinaigrette pesto. Και πάση θυσία παραγγείλτε το φύλλο σαν επιδόρπιο! Μελωμένα φύλλα αμυγδάλου με βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες με δενδρολίβανο που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ό, τι ξέρατε για το κλασικό μιλφέιγ.

_MG_1174

Αν πάλι μένετε στα Βόρεια χρησιμοποιήστε την ευκαιρία για να επισκεφθείτε το Mezzaluna σ’ ένα από τα Wine Wednesdays που οργανώνει (βραδιές οινογνωσίας με επιλεγμένους παραγωγούς και ειδικά σχεδιασμένο μενού).

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι/ 210-6836828

Facebook Page 

Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30.