UPDATE #NOW

Δέκα καθηλωτικά βιβλία για το χειμώνα


Χριστίνα Κατσαντώνη

22 Ιανουαρίου 2017

jenny.gr

Η Φεγγαρόπετρα – Γουίλκι Κόλλινς (εκδόσεις Μέδουσα)

Μια μοναδική εμπειρία περιμένει όσους δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τη μαγεία, τη λεπτή ειρωνεία και το χιούμορ του Γουίλκι Κόλλινς, για τον οποίο ο Κάρολος Ντίκενς συνήθιζε να λέει ότι είναι καλύτερος συγγραφέας από τον ίδιο. «Η Φεγγαρόπετρα» έχει αναγνωριστεί ως το πρώτο «έντιμο» αστυνομικό μυθιστόρημα της ιστορίας (δίνει στον αναγνώστη όλα τα στοιχεία του αστυνομικού μυστηρίου) και ως ένα από τα ευφυέστερα όλων των εποχών. Η εξέλιξη της πλοκής μέσα από διαφορετικές αφηγήσεις είναι ένα επιπλέον ατού της. 

Το νέο όνομα – Έλενα Φερράντε (εκδόσεις Πατάκη)

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της «Τετραλογίας της Νάπολης», από την Ιταλίδα συγγραφέα Έλενα Φερράντε, πιάνει την ιστορία της Λίλας και της Έλενας από τη μέρα του γάμου της πρώτης -εκεί ακριβώς που είχε σταματήσει το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Η υπέροχη φίλη μου». Μιας σειράς που έχει θέμα την ιστορία δύο γυναικών και επίκεντρο τις πολυάριθμες πτυχές μιας στενής γυναικείας φιλίας, με φόντο τη Νάπολη. 

Mr. Vertigo – Paul Auster (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η ιστορία ενός ορφανού από τα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ, μετά τη γνωριμία του με τον μυστηριώδη άντρα που του υπόσχεται να τον μάθει να πετάει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ξενάγηση στην Αμερική της δεκαετίας του 1920, όπου όλα φαντάζουν δυνατά, από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας.

Πουθενά να κρυφτείς - Chevy Stevens (εκδόσεις Διόπτρα)

Το τελευταίο βιβλίο της Καναδέζας Chevy Stevens είναι, όπως και τα προηγούμενα, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Αφηγείται μια ιστορία εκδίκησης, παράλληλα όμως εξερευνά τους αδερφικούς δεσμούς των τριών ηρωίδων. Θεωρείται το πιο δυνατό και ταυτόχρονα πιο συγκινητικό βιβλίο της.  

 

Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων που θα σας κρατήσουν συντροφιά μπορείτε να βρείτε στο νέο τεύχος του περιοδικού Hope