UPDATE #NOW

Αυτή η 22χρονη beauty queen μιλάει για την ασθένειά της και συγκινεί


Αφροδίτη Σακκά

30 Μαρτίου 2017

victoriagraham.jpg

Η Graham διαγνώστηκε με μία σοβαρή μορφή του Ehlers-Danlos Syndrome στα εφηβικά της χρόνια, μία γενετική πάθηση που επηρεάζει το συνδετικό ιστό στο δέρμα, στα αιμοφόρα αγγεία και στις αρθρώσεις. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ευθραυστότητα στο δέρμα, υπερβολικά εύκαμπτες αρθρώσεις και αστάθεια στο κρανίο και τη σπονδυλική στήλη. Για τη Graham, αυτό είχε ως αποτέλεσμα 10 επεμβάσεις στο κρανίο και τη σπονδυλική στήλη –και ένα σημάδι κατά μήκος της πλάτης της.

Πέρασα μία περίοδο, μέχρι την ηλικία των 19.. [που] ντρεπόμουν απίστευτα για την αρρώστια μου,” είπε στο Yahoo Beauty.

Κάθε μέρα, είπε στο Yahoo, παίρνει 31 χάπια και μία αντιπηκτική ένεση για να διαχειριστεί την αρρώστια της. Μερικές μέρες, είναι προσωρινά παράλυτη από την πάθηση και μερικές άλλες οι αρθρώσεις της εξαρθρώνονται. Ο πόνος, ωστόσο, επιμένει συνεχώς –κάτι για το οποίο πέρασε μία περίοδο που προσπαθούσε να κάνει τους γιατρούς της να το καταλάβουν.

“Πριν και ακόμα και μετά τη διάγνωση, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω τον πόνο μου με τρόπο που να μπορούν  να καταλάβουν οι γιατροί  και να το πάρουν στα σοβαρά. Γύρω στην ηλικία των 12, ένας γιατρός απέρριψε τον πόνο μου λέγοντας ‘Γλυκιά μου, αν πονούσες τόσο πολύ θα σε ξεκολλούσαμε από το ταβάνι! Αλλά κοίταξέ σε, χαμογελάς!’ Και ναι, χαμογελάω –και πάντα θα χαμογελάω γιατί είμαι ζωντανή,” είπε στο Yahoo.

Για να βοηθήσει και άλλους με την συγκεκριμένη ασθένεια, η Graham ίδρυσε το The Zebra Network, έναν μην κερδοσκοπικό οργανισμό που εκπαιδεύει και υποστηρίζει ασθενείς με την πάθηση που συχνά μπορεί να είναι αόρατοι.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα