UPDATE #NOW

Η στήριξη του Morissey σε Kevin Spacey και Ηarvey Weinstein προκαλεί οργή


20 Νοεμβρίου 2017

morrissey-bbc-radio-6-music-live-1506957059-1024x682.jpg

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του, ο Βρετανός τραγουδοποιός συμπλήρωσε ότι θεωρεί «γελοίο» το γεγονός ότι τελικά ο Spacey δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη ταινία του Ridley Scott, έπειτα από τις πολλαπλές καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του. 

Μάλιστα σημείωσε ότι η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση είναι πλέον δύο όροι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται πολύ εύκολα δηλώνοντας πως «Όποιος έχει πει απλώς ''μου αρέσεις'' σε κάποιον άλλο, έχει φτάσει να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση» τονίζοντας βέβαια πως «ο βιασμός είναι αηδιαστικός και κάθε πράξη σωματικής βίας απεχθής».

Μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ηθοποιό Antony Rap ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τον Spacey για σεξουαλική κακοποίηση  όταν ήταν μόλις 14 ετών, λέγοντας ως «ισχυρισμός του δεν του φαίνεται τόσο αξιόπιστος» ενώ συμπλήρωσε ότι όταν ήταν νέος είχε πάντα επίγνωση για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. «Όταν βρίσκεσαι στην κρεβατοκάμαρα κάποιου, πρέπει πάντα να έχεις επίγνωση που μπορεί να οδηγήσει αυτό».

Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι δηλώσεις του για τον Harvey Weinstein, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πώς οι νεαρές ηθοποιοί ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει σε αυτά τα... καλέσματα.  «Αμέσως μετά νιώθουν ντροπή ή απέχθεια και δηλώνουν ''δέχθηκα επίθεση, έμεινα έκπληκτη''. Βέβαια αν όλα είχαν πάει καλά, και αυτή η συνάντηση τους έδινε μία σπουδαία καριέρα, δεν θα αναφέρονταν ποτέ σε αυτό».

Τελειώνοντας ο Morissey δήλωσε πως αυτά δεν γίνονται μόνο στον λαμπερό κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και στη μουσική βιομηχανία. «Αν κάποιος εισχωρήσει στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, θα δει ότι σχεδόν όλοι είναι ένοχοι για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Γιατί να μην πάνε όλοι φυλακή αυτή τη στιγμή;».