UPDATE #NOW

Αυτές οι γυναικολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε έναν νόμο του Hitler


5 Απριλίου 2018

photo-1513240810486-5dd6a777484e.jpg

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται μια ανοιχτόμυαλη χώρα, που έχει ταχθεί υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων με μεγάλες κινητοποιήσεις από τη δεκαετία του 1970, στην περίπτωση των εκτρώσεων όμως, βρίσκεται ακόμα στη σκιά του Χίτλερ. Η έκτρωση θεωρείται νόμιμη και αποδεκτή μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική της έκτρωσης δεν περιλαμβάνεται καν στα βιβλία των φοιτητών Ιατρικής, ούτε φυσικά διδάσκεται από τους αρμόδιους καθηγητές.

«Η έκτρωση παραμένει τεράστιο ταμπού στη Γερμανία» τονίζει η γυναικολόγος Χένελ σε συνέντευξή της. Σύμφωνα με τον αναχρονιστικό νόμο, μία γυναίκα που επιθυμεί για τους δικούς της λόγους να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εντός του πρώτου τριμήνου, είναι υποχρεωμένη να επισκεφθεί κάποιον ειδικό σύμβουλο σε δημόσιο νοσοκομείο, που σκοπό θα έχει να τη μεταπείσει. Στη συνέχεια, είναι επίσης υποχρεωμένη να περιμένει τρεις ημέρες, προτού προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Και η παράνοια του νόμου συνεχίζεται: εκτός αν πρόκειται για σοβαρούς λόγους υγείας για τους οποίους μια γυναίκα θέλει να κάνει έκτρωση και εκτός αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό, τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τα έξοδα της επέμβασης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.