UPDATE #NOW

Ο λόγος που το κόκκινο κρασί έχει άλλη γεύση το καλοκαίρι


The Jennettes

23 Ιουλίου 2018

photo-nic-co-uk-nic-117915-unsplash_1.jpg

Ένα από τα καλύτερα πράγματα το καλοκαίρι είναι τα ελαφριά, δροσερά γεύματα και ένα ποτό με το ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, εσείς δίνετε προσοχή στο τι διαλέγετε να πιείτε; Οι περισσότερο τείνουν προς δροσιστικά ποτά όπως spritz ή gin & tonic, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά αν είστε λάτρης του κόκκινου κρασιού που παραμένει πιστή/ός σε αυτό, θα έχετε παρατηρήσει πως έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση -και έχει να κάνει με τον καύσωνα.

Μία έρευνα του Australian Wine Research Institute αναφέρει: "Οι υπερβολικές θερμοκρασίες αποθήκευσης θα έχουν σημαντική επίπτωση στη διάρκεια ζωής του εμφιαλωμένου κρασιού. Οποιοσδήποτε χώρος αποθήκευσης όπου η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 25C για μεγάλες χρονικές περιόδους και τους 40C για σύντομες περιόδους, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του κρασιού."

Κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί ένα πρόβλημα για μία χώρα όπως η Ελλάδα -και το καλοκαιρινό της κλίμα.

Αν όμως, δεν έχετε κελάρι ή ένα δωμάτιο με πολλή σκιά, ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τα μπουκάλια σας με κόκκινο κρασί, είναι στο ψυγείο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν θέλετε να πιείτε το κρασί σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε το μπουκάλι περίπου μία ώρα πριν το ανοίξετε. Αν διαλέξετε τον σωστό τύπο κρασιού, θα έχει υπέροχη γεύση, παγωμένο.

 

Δείτε ακόμη: Νύχια στο χρώμα του κρασιού