UPDATE #NOW

Βλέποντας το σπίτι μου να καίγεται σε ζωντανή σύνδεση


25 Ιουλίου 2018

36979118_867357360123316_2178127243224547328_n.jpg

Οι ειδήσεις έλεγαν ότι η φωτιά ήταν ακόμα στους οικισμούς που βρίσκονται ψηλά, προς το βουνό. Η ηλεκτρονικός χάρτης παρακολούθησης των πυρκαγιών ήταν απόλυτα καθησυχαστικός (αν και εντελώς εκτός πραγματικότητας όπως αποδείχθηκε). Το μέτωπο έδειχνε πολύ μακριά από το σπίτι μας. Σκέφτηκα να ξεκινήσω να πάω στην Κινέτα για να δω από κοντά τι συμβαίνει, αλλά η Εθνική Οδός είχε ήδη κλείσει.

Η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Έτσι, έμεινα να παρακολουθώ τη μετάδοση του Σκάι και τον ηλεκτρονικό χάρτη κάνοντας διαρκώς refresh μήπως δω το μέτωπο να μετακινείται. Όμως όχι, έδειχνε αισιόδοξα σταθερό.

Ξαφνικά, διάβασα σε μια ιστοσελίδα ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης του Πανοράματος. Σκέφτηκα ότι οι λόγοι θα ήταν προληπτικοί. Το μέτωπο έδειχνε ακόμα να είναι πιο ψηλά. (κλασική περίπτωση wishful thinking, λέω εκ των υστέρων) Oμως βλέποντας τηλεόραση, είδα ένα στιγμιαίο πλάνο που κάτι μου θύμισε. Ο συνάδελφος του Σκάι έκανε ζωντανή μετάδοση και περιέγραφε πώς οι φλόγες είχαν αγκαλιάσει ένα σπίτι. Γι’ αυτόν ήταν ένα πραγματικά εντυπωσιακό, φλεγόμενο πλάνο κι «ένα σπίτι». Για εμένα όμως ήταν το σπίτι μου.

Hταν ένα εξοχικό που ξεκίνησε να φτιάχνεται πριν τη γέννησή μου και μεγάλωνε μαζί μου πέτρα με την πέτρα. Αυτό εξάλλου είναι το προφίλ των οικισμών στην Κινέτα που άρχισαν να αναπτύσσονται στη δεκαετία του 70 όταν ακόμα μεσουρανούσε η Ζωζώ, το σπίτι της οποίας δυστυχώς καταστράφηκε ολοσχερώς απ’ ότι είδα. Ανθρωποι της μεσαίας τάξης που τα σαββατοκύριακα που δεν εργάζονταν, δούλευαν για να κάνουν πράξη το «όνειρο του εξοχικού». Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.