UPDATE #NOW

#InternationalMensDay: Η απάντηση στην ερώτηση "Γιατί υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα μόνο για τις γυναίκες;"


The Jennettes

19 Νοεμβρίου 2018

matheus-ferrero-228716-unsplash.jpg

Παρόλο που η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται με ιδιαίτερες τιμές και θόρυβο, η Παγκόσμια Ημέρα Αντρών περνάει κάπως πιο ήσυχα. Τι είναι η συγκεκριμένη ημέρα και γιατί γιορτάζεται;

H μέρα συμπίπτει με τα γενέθλια του πατέρα του Jerome Teelucksingh, του γιατρού που βρίσκεται πίσω από την καθιέρωση αυτής της ημέρας, Η ύπαρξη αυτής της ημέρας αποτελεί κατά κάποιον τρόπο απάντηση σε όλους τους ανθρώπους που ερμηνεύουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ώς κάποια επιβολή του φεμινιστικού κινήματος που σκοπεύει να καταλάβει τον κόσμο και να εξαφανίσει τα δικαιώματα των αντρών.

Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται από το 1999 και στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε σχέση με τις αντρικές ψυχικές ασθένειες και τις αυτοκτονίες. Στη Μεγάλη Βρετανία, οι άντρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τις γυναίκες. H μέρα συμπίπτει επίσης με το κίνημα Movember, το οποίο παρακινεί τους άντρες να αφήσουν μουστάκι με σκοπό την πρόκληση συζητήσεων σε σχέση με τον καρκίνο του προστάτη. 

Το θέμα της φετινής γιορτής είναι η δημιουργία θετικών αντρικών προτύπων, για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την αντρική ψυχική υγεία. "Η Παγκόσμια Ημέρα Αντρών ενθαρρύνει τους άντρες να διδάσκουν τα αγόρια της ζωής τους για τις αξίες, το χαρακτήρα και τις ευθύνες του να είσαι άντρας". Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, άντρες που ρωτήθηκαν στο Twitter για τα μεινονεκτήματα του να είσαι άντρας έδωσαν πολύ συχνά την απάντηση ότι είναι δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. "Όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα, η παρέα τους ενώνεται προς υποστήριξη. Οι άντρες δεν το κάνουν αυτό. Μερικές φορές αυτό που χρειάζεσαι είναι απλώς μια αγκαλιά", απάντησε κάποιος.

Δείτε τη gallery: Οι άντρες με τις γάτες τους