UPDATE #NOW

Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox για 71 δισ. δολάρια και βάζει στο μάτι το Netflix


The Jennettes

21 Μαρτίου 2019

disney.jpg

Στην εξαγορά της 21st Century Fox του Ρούμπερτ Μέρντοχ προχώρησε η Disney έναντι 71 δισ. δολαρίων. Με την συμφωνία αυτή τα δικαιώματα προβολής ταινιών όπως η Σταχτοπούτα, οι Simpsons και το Star Wars θα συνυπάρχουν κάτω από μια εμπορική στέγη, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό «μεγαθήριο» πρωτοφανούς κλίμακας. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η συμφωνία εξαγοράς της 21st Century Fox από την Walt Disney κλείστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ώρα Νέας Υόρκης.

Βάσει συμφωνίας, η Disney θα απορροφήσει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιοFox, τα δίκτυα FX, το National Geographic και τον τηλεοπτικό γίγαντα της Ινδίας Star India, δίνοντας έτσι μια τεράστια ώθηση στο περιεχόμενό της. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να εγκαινιάσει αργότερα μέσα στο έτος την νέα υπηρεσία συνεχούς ροής Disney Plus, γεγονός που απειλεί τα μελλοντικά σχέδια του Netflix, αφού ακόμα και πριν από την εξαγορά ο κατάλογος των ταινιών της Disney ήταν αρκετά μακρύς. Μετά την εξαγορά του Fox, θα μπορεί να προσθέσει σε αυτή την λίστα σειρές όπως X-Men, Deadpool απειλώντας σοβαρά την μέχρι πρότινος κυριαρχία του Netflix και της Amazon.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δείτε ακόμη:

12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα