UPDATE #NOW

H Google απέκλεισε τη Huawei από τη χρήση των εφαρμογών της


The Jennettes

20 Μαΐου 2019

stephen-frank-492659-unsplash11.jpg

Η Google απέκλεισε την κινέζικη εταιρεία επικοινωνιών Huawei από τη χρήση των εφαρμογών της στα τηλέφωνα. Η εταιρεία Huawei είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες από όσες χρησιμοποιούν το λογισμικό Android (της Google) για τα τηλέφωνα και τα tablets που κατασκευάζει.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Google διέκοψε την άδεια της Huawei, το οποίο σημαίνει ότι κινέζικη εταιρεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το Google Maps και το Gmail και δεν θα έχει πρόσβαση στις ασφαλείς αναβαθμίσεις.

Οι υπάρχοντες πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό και τις εφαρμογές τους, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν update σε κάποια νεότερη εκδοχή του Android, όταν κάποια τέτοια γίνει διαθέσιμη.

Φαίνεται βέβαια πως υπάρχουν και πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτές τις κινήσεις. Το λογισμικό Android είπε ότι έχει κάνει βήματα προκειμένου να συμμορφωθεί με τις πρόσφατες ενέργειες της κυβερνησης των ΗΠΑ. Αυτό πιθανότατα αναφέρεται στην απόφαση του Donald Trump να απαγορεύσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυπα των ΗΠΑ, προκειμένου να περιορίσει τις εξαγωγές της εταιρείας. Στόχος είναι να απαγορευτούν οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές των "ξένων αντιπάλων" που υποτίθεται ότι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: 9 εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με κινητό

TAGS