Ο πρόεδρος της Βουλής στη Νέα Ζηλανδία ταΐζει νεογέννητο μέσα στο κοινοβούλιο και δίνει μια νότα ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο

The Jennettes
Πέμπτη 22 Αύγουστος 2019

Τα ζητήματα μητρότητας κατά τη διάρκεια εργασίας και ο δημόσιος θηλασμός έχουν απασχολήσει πολλές χώρες το τελευταίο διάστημα. Μια εικόνα όμως που έρχεται από την Νέα Ζηλανδία μας κάνει να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε ότι ίσως με το καιρό λυθούν.

Την ώρα που οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας συζητούσαν, ο πρόεδρος του σώματος Trevor Mallard ζητούσε να επικρατήσει ησυχία γιατί τάιζε με μπιμπερό τον ένα μωρό, τον μόλις έξι εβδομάδων γιο ενός βουλευτή.

Το βρέφος είναι γιος του βουλευτή των Εργατικών και του συζύγου του και γεννήθηκε τον περασμένο μήνα από παρένθετη μητέρα. Τον είχε στην αγκαλιά του ο βουλευτής πατέρας του όταν ο πρόεδρος της Βουλής προσφέρθηκε να τον κρατήσει.

«Υπάρχουν φορές που μπορώ να φανώ χρήσιμος», αστειεύτηκε στο Reuters ο ίδιος προσθέτοντας ότι, όποτε μπορεί, προσπαθεί να βοηθάει τους βουλευτές που έχουν μαζί τους στην αίθουσα τα παιδιά τους.