UPDATE #NOW

Καιρός: Τσουχτερό κρύο με χιόνια και στην Αττική - Πότε και πού θα χτυπήσει η «Ζηνοβία»


27 Δεκεμβρίου 2019

Καιρός: Τσουχτερό κρύο με χιόνια και στην Αττική - Πότε και πού θα χτυπήσει η «Ζηνοβία»

Από το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή και Δευτέρα χαλάει ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και νέα ενίσχυση των ανέμων. Μπορεί σήμερα ο καιρός να είναι αίθριος με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ωστόσο το ψύχος είναι προ των πυλών με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το Σάββατο ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή και Δευτέρα. Οι άνεμοι μέχρι και το Σάββατο δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μπ στα πελάγη αλλά Κυριακή και Δευτέρα τοπικά θα φτάσουν τα 8 με 9 μπ στο Αιγαίο. Θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια, θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια, θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νεφώσεις στην Αθήνα με χιόνια στα ορεινά

Νεφώσεις και βοριάδες στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου. Το τριήμερο θα χιονίσει στα ορεινά της Αττικής.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου.