UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Μένουμε_σπίτι και βλέπουμε τις καλύτερες διαδικτυακές παραστάσεις


The Jennettes

24 Μαρτίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Μένουμε_σπίτι και βλέπουμε τις καλύτερες διαδικτυακές παραστάσεις

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο θέατρο και τι καλύτερο, από το να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ με την οικογένειά μας, παρακολουθώντας τις καλύτερες διαδικτυακές παραστάσεις! Αυτό το διάστημα, μένουμε_σπίτι και πέρα από τη μαγειρική και την τακτοποίηση των προσωπικών μας χώρων, υπάρχουν δίοδοι μέσα στο σπίτι που θα μας οδηγήσουν να βρούμε και να απολαύσουμε αυτό που μας γεμίζει, αποφεύγοντας τη ρουτίνα.

Το θέατρο για παράδειγμα, μπορεί να μας συντροφεύει από το σπίτι αυτές τις ημέρες, καθώς μπορούμε να το απολαύσουμε πλέον, διαδικτυακά. Κι αυτό είναι κάτι που έχει τη γοητεία του, ακόμα και από τον καναπέ του σπιτιού μας.

Οι τωρινές συνθήκες υπόσχονται θετικές εκπλήξεις και στον χώρο του πολιτισμού, αφού υλοποιούνται δράσεις που μπορούν να μας προσφέρουν το ίδιο έντονα συναισθήματα με εκείνα που θα προκαλούνταν εάν τις παρακολουθούσαμε έξω στο αγαπημένο μας θέατρο.

Ασφαλώς, η αμεσότητα του θεάτρου δεν υποκαθίσταται από την οθόνη, αλλά οι δράσεις αυτές προσφέρουν νέες εμπειρίες, αφού γεννούν σκέψεις αλλιώτικες, και συναισθήματα πρωτόγνωρα. Χάρη στην πρωτοβουλία ανθρώπων του θεάτρου να ανεβάσουν στο internet ορισμένα από τα θεατρικά τους έργα, έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε ιστορίες και ήρωες, προκαλώντας μας τα ίδια ρίγη με εκείνα που θα προέκυπταν από τις θέσεις μας κοντά στη σκηνή.

Παρακάτω, παραθέτουμε ορισμένα από τα καλύτερα έργα επί σκηνής, που προβάλλονται μέσω διαδικτύου αυτό το διάστημα. Εάν έχετε το ίδιο πάθος για το θέατρο, θα νιώσετε πως μεταφέρεστε κοντά στους ηθοποιούς, την πλοκή και τη μοναδικότητά της, πατώντας μόνο ένα κουμπί. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, πάρτε αγκαλιά τα μαξιλάρια σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει πάντα μία καλή θεατρική παράσταση!

Ο Βυσσινόκηπος, του Αντόν Τσέχωφ

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως, του Γεώργιου Βιζυηνού

Εμείς, του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν από την ομάδα Σημείο Μηδέν

Θείος Βάνιας, του Αντόν Τσέχωφ