UPDATE #NOW

The Social Distance Project: Άνθρωποι μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες από την καραντίνα


The Jennettes

7 Απριλίου 2020

The Social Distance Project: Άνθρωποι μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες από την καραντίνα

Η ζωή μας έχει προσαρμοστεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με μια εξονυχιστική ματιά σε αυτή τη νέα και ιδιόρρυθμη πραγματικότητα των ημερών, το the_socialdistanceproject αποτελεί έναν πρωτότυπο λογαριασμό στο Instagram, φιλοξενώντας ανώνυμα posts ανθρώπων εν μέσω της κοινωνικής, ή αλλιώς φυσικής απομόνωσης και του lockdown.

Ο λογαριασμός αυτό λειτουργεί ως "κλειδαρότρυπα", μέσα από την οποία βλέπουμε πώς είναι η ζωή των ανθρώπων ανά την υφήλιο υπό την καραντίνα. Μια μητέρα που σκουπίζει καθημερινά μια συγκεκριμένη ώρα, ένα ζευγάρι που τσακώνεται για τους ίδιους λόγους ξανά και ξανά, μεμονωμένα κομμάτια της καθημερινότητας που συνθέτουν την ολότητα της ζωής κάτω από έναν διαρκή αυτοπεριορισμό. 

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μια online κοινότητα που καταγράφει λεπτό προς λεπτό την διαμορφωμένη πια καθημερινότητα και τα μικροδράματα που προκύπτουν ως συνέπειες του "εγκλεισμού".

Μικρές, καθημερινές ιστορίες που άλλοτε προβαίνουν κουραστικές και άλλοτε αναπάντεχα δημιουργικές. Ανάμεσα στα εκατοντάδες posts που λαμβάνει καθημερινά ο λογαριασμός, είναι και η επτασέλιδη "έκθεση" μιας γυναίκας για τις δυσκολίες που βιώνει, μένοντας μονίμως σπίτι με τον άντρα της, και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα που της δόθηκε να εκφραστεί μέσα από αυτό το project.

Από την άλλη, υπάρχουν και θετικά posts όμως, όπως αυτό μιας γυναίκας που βρήκε το απόλυτο "quarantine hobby" και σκοπεύει να το συνεχίσει και μετά την καραντίνα!