UPDATE #NOW

«Social distancing»: Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι προτιμότερο να μιλάμε για «physical distancing»


The Jennettes

7 Απριλίου 2020

«Social distancing»: Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι προτιμότερο να μιλάμε για «physical distancing»

Όχι “social distancing” αλλά “physical distancing” συνιστούν οι ειδικοί να χρησιμοποιούμε ως όρο πλέον.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει στο προσκήνιο νέους όρους επικοινωνίας στην καθημερινότητα. Όλοι ακούμε για «social distancing» ή αλλιώς κοινωνική αποστασιοποίηση-απομάκρυνση. Η κοινωνική, όμως, απομάκρυνση-social distancing σαν μία νέα πραγματικότητα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φαίνεται πως άκουσε κάποιες φωνές επιστημόνων και ειδικών και πλέον χρησιμοποιεί τη φράση «physical distancing» («φυσική απομάκρυνση») αντί του «social distancing» («κοινωνική απομάκρυνση»).

Μπορεί ακόμα και αυτή η μικρή αλλαγή να φέρει μακροπρόθεσμα αρκετά θετικά αποτελέσματα. «Λέμε “physical distancing” και αυτή η αλλαγή γίνεται συνειδητά γιατί θέλουμε τον κόσμο να συνεχίζει να παραμένει σε επαφή-συνδεδεμένος»  δήλωσε η Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αρκετοί επιστήμονες προτρέπουν τους νέους να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους γηραιότερους, κάνοντας διάφορες δουλειές και θελήματα, έχοντας πάντα, μην το ξεχνάμε, τη σωματική απόσταση που προστάζουν οι συνθήκες. Μένουμε σε σωματική απόσταση από τον άλλον αλλά κρατάμε γερά τους δεσμούς επικοινωνίας και κοινωνικής επαφής και βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. #μένουμε_σπίτι και μένουμε σε επαφή.