UPDATE #NOW

#supportartworkers: Το ψηφιακό κίνημα συμπαράστασης που έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες ώρες τα social media


The Jennettes

3 Μαΐου 2020

#supportartworkers: Το ψηφιακό κίνημα συμπαράστασης που έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες ώρες τα social media

Μόλις το τελευταίο 24ωρο, κυκλοφορεί ένα νέο σύνθημα, ή αλλιώς υποστηρικτικό κίνημα στα social media προς όλους τους εργαζόμενους της Τέχνης.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό και αυθόρμητο μήνυμα στήριξης απέναντι στις διεκδικήσεις όσων εργάζονται στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού δεδομένου των τωρινών συνθηκών αβεβαιότητας στον χώρο εξαιτίας των περιοριστών μέτρων από την πανδημία.

Αμέτρητοι είναι οι Έλληνες καλλιτέχνες που άλλαξαν τις φωτογραφίες στα προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσθέτοντας το "Support Art Workers". Ζητώντας λοιπόν, να "υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους των τεχνών", πολλοί καλλιτέχνες εκφράζουν μία μορφή διαμαρτυρίας μέσω των social media μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την Τρίτη. Ο λόγος φυσικά, είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στον χώρο και η διακοπή των φεστιβάλ, των συναυλιών και άλλων προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων που υπό άλλες συνθήκες θα διεξάγονταν κανονικά και φέτος.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικά γεγονότα με θεατές αλλά την Πέμπτη έσπευσε να διευκρινίσει πως έχει ζητήσει από ειδικούς επιστήμονες να διερευνήσουν αν και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις τους θερινούς μήνες, όπως φεστιβάλ και συναυλίες. «Ελπίζω να είναι στο ''και με ποιο τρόπο'' και όχι στο ''αν''», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Το διαδικτυακό κίνημα που "τρέχει" τις τελευταίες ώρες και στο Instagran αλλά και στο Twitter, έχει σκοπό να λάβει ένα σαφές σχέδιο υποστήριξης όλων αυτών των εργαζομένων αλλά και διευκρινιστικές απαντήσεις στο πώς θα επιστρέψουν ομαλά στην κανονικότητά τους. Το κίνημα έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλη υποστήριξη ακόμη και από απλούς πολίτες που θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους, προσθέτοντας κι εκείνοι το "Support Art Workers" στο προφίλ τους στα social media.