UPDATE #NOW

Η 18χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου θα φοιτήσει σε στρατιωτική σχολή για να γίνει η «νέα βασίλισσα στην Ευρώπη»


The Jennettes

27 Μαΐου 2020

Η 18χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου θα φοιτήσει σε στρατιωτική σχολή για να γίνει η «νέα βασίλισσα στην Ευρώπη»

Η 18χρονη κληρονόμος του θρόνου, πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές της στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο που μας έρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Βασιλικό Παλάτι. 

Η εκπαίδευσή της στη στρατιωτική σχολή θα γίνει, προκειμένου να προετοιμαστεί για τον ρόλο της ως μελλοντική βασίλισσα. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ αναμένεται να φοιτήσει στην ίδια σχολή, που είχε ολοκληρώσει και ο πατέρας της την κατάλληλη εκπαίδευση, κατά τα έτη 1978- 1981. 

https://instagram.com/p/CAZqyh5nEhL/

Η ανακοίνωση για την στρατιωτική εκπαίδευση της πριγκίπισσας έγινε αφότου η ίδια ολοκλήρωσε δύο χρόνια σπουδών στο UWC Atlantic College στην Ουαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία κάνει δεκτούς κάθε χρόνο μόνο 150 μαθητές μετά από επιτυχημένες εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως είναι τα μαθηματικά και οι αθλητικές ασκήσεις. 

https://instagram.com/p/CAkNcACnbJv/

Το ενδεχόμενο να γίνει μονάρχης η νεαρή πριγκίπισσα κρίνεται πολύ πιθανό, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο ήταν τα 18α γενέθλια της.

https://instagram.com/p/B4G87cTIPwi/

Αυτό σημαίνει ότι η Ελισάβετ θα είναι ικανή να αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα ως μία νέα "βασίλισσα Ελισάβετ στην Ευρώπη", σε περίπτωση που οι γονείς της, βασιλιάς Φίλιππος και βασίλισσα Ματίλντη, ξαφνικά παραιτηθούν ή πεθάνουν.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ duchessofbrabant