UPDATE #NOW

"Η Gianna δεν έχει πατέρα" – Τα πρώτα λόγια της μητέρας του παιδιού του George Floyd


3 Ιουνίου 2020

"Η Gianna δεν έχει πατέρα" – Τα πρώτα λόγια της μητέρας του παιδιού του George Floyd

Η Roxie Washington είναι η μητέρα του παιδιού του George Floyd και για πρώτη φορά μίλησε δημόσια. Η ίδια κρατούσε από το χέρι την 6χρονη κόρη της, Gianna και έκανε μια μικρή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική δήλωση  στο Δημαρχείο της Μινεάπολις. 

Τα λόγια της ήταν:

«Δεν έχω πολλά να πω, γιατί δε μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις αυτήν τη στιγμή. Αλλά θέλω να ξέρουν όλοι τι είναι αυτό που μου στέρησαν οι αστυνομικοί. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί μπορούν να πάνε σπίτι τους και να είναι με τις οικογένειές τους. Η Gianna δεν έχει πατέρα. Δε θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά, δε θα μπορέσει ποτέ να την παραδώσει στον άντρα της στην εκκλησία. Αν έχει κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της, δε θα τον έχει πια. Είμαι εδώ για το μωρό μου και είμαι εδώ για τον George γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτόν. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός»

https://www.youtube.com/watch?v=3DloA3iDGaM&feature=emb_title

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει και το παρακάτω post όπου βλέπουμε τον George Floyd να έχει στους ώμους του την κόρη του ενώ το video συνοδεύεται από τα λόγια: "Ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο"...

https://instagram.com/p/CA9C74xnKgv/