UPDATE #NOW

Συγκίνηση στην κηδεία του George Floyd και κραυγή για δικαιοσύνη


The Jennettes

10 Ιουνίου 2020

Συγκίνηση στην κηδεία του George Floyd και κραυγή για δικαιοσύνη

«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η ανιψιά του George Floyd, Brook Williams αποχαιρέτησε τον θείο της, η κηδεία του οποίου τελέστηκε στο Houston.

Ο 46χρονος George Floyd που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κάτω από το γόνατο του αστυνομικού στη Μινεάπολη, αποτέλεσε το πρόσωπο των ημερών.

Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα οργής για τις φυλετικές διακρίσεις που παραμένουν στην αμερικανική κοινωνία. Το ολόχρυσο φέρετρο του George Floyd έφτασε στην εκκλησία Fountain of Praise το πρωί της Τρίτης, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στον ναό εμφανίστηκε η πολυμελής οικογένειά του, φορώντας όλοι τους λευκά.

https://youtu.be/q19cuUfULbY

Η Brook δήλωσε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Floyd δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή». «Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;», διερωτήθηκε. Στη συνέχεια παρακάλεσε να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε "να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία". Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;», κατέληξε η νεαρή. 

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Mia Right στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε. Κατά τη διάρκεια της τελετής, αρκετές φορές, οι συγγενείς του 46χρονου ξέσπασαν σε λυγμούς.

https://instagram.com/p/CBPd73PAErs/

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, 500 στον αριθμό, όπως επιθυμούσε η οικογένεια του Floyd και ο τραγουδιστής Ne-Yo που τραγούδησε κατά τη διάρκεια της κηδείας στην εκκλησία του Houston. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του μεταφέρθηκε στη γειτονική πόλη Perland για την ταφή, δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.

https://instagram.com/p/CBPcly6D_Zv/

«Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης», έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Jo Baiden σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του George Floyd.

https://youtu.be/biDxiCxwxf8

«Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας», πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Barack Obama, αποτίοντας φόρο τιμής στον Floyd.