UPDATE #NOW

Έτσι θα αποθηκεύσετε και θα διατηρήσετε καθαρή την επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα μέσα στη μέρα -Το hack των ειδικών


11 Ιουνίου 2020

Έτσι θα αποθηκεύσετε και θα διατηρήσετε καθαρή την επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα μέσα στη μέρα -Το hack των ειδικών

Η μάσκα αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Πολλές φορές, τη φοράμε ακόμα και για ώρες στην εργασία ή στις μετακινήσεις μας. Είτε επιλέγουμε μίας χρήσης, είτε επαναχρησιμοποιούμενες από ύφασμα, τις οποίες μάθαμε πλέον πώς να πλένουμε και να σιδερώνουμε σωστά, ώστε να τις διατηρήσουμε καθαρές και να παραμείνουμε ασφαλείς και προστατευμένοι από τον Covid-19.

Η αλήθεια είναι πως οι υφασμάτινες αποδεικνύονται πιο πρακτικές και οικονομικές για τους περισσότερους, με αποτέλεσμα να έχουμε τουλάχιστον δύο-τρεις. Τι γίνεται όμως, όταν μετακινούμαστε και έχουμε μαζί μας μόνο μία;

Όταν βγάζουμε τη μάσκα, π.χ βγαίνοντας από το λεωφορείο και φτάνοντας στη δουλειά και μέχρι να την ξαναφορέσουμε στην επιστροφή, πού την αποθηκεύουμε; Σίγουρα το να την βάλουμε στην τσάντα μας ή να την κρεμάσουμε στον καθρέφτη του αυτοκινήτου δεν είναι καλή ιδέα. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν και προτείνουν τη λύση.

Η μάσκα πρέπει να διπλωθεί προσεκτικά στη μέση, έτσι ώστε η πλευρά που αγγίζει το στόμα σας να είναι στο εσωτερικό. Για να τη διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο καθαρή, οι ειδικοί συνιστούν να την τοποθετήσετε σε μία νέα και αχρησιμοποίητη πλαστική ή χάρτινη σακούλα ή άλλα "καθαρά δοχεία" με "καλό εξαερισμό" που επιτρέπουν στη μάσκα να "αερίζεται". Aκόμα μπορείτε να προμηθευτείτε μικρές zipper bags και να μεταφέρετε σε αυτές την μάσκα σας.

Πολύ χρήσιμο!