Πασίγνωστη εταιρεία ρυζιού αλλάζει την εμβληματική συσκευασία της για το «Black Lives Matter»

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Η γνωστή σε όλους εταιρεία συσκευασμένων ρυζιών Uncle Ben’s, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ιστορική αλλαγή με αφορμή τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το κίνημα «Black Lives Matter».

Σε μια κίνηση, που σκοπό έχει να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στις φυλετικές ανισότητες, οι άνθρωποι πίσω από το brand αποκάλυψαν ότι σκοπεύουν να εξελίξουν την οπτική ταυτότητα των προϊόντων τους. Αυτό έρχεται μετά την απόφαση του brand σιροπιού Aunt Jemima να αλλάξει την συσκευασία των προϊόντων του, όπου απεικονίζεται μια «mammy», μια μαύρη υπηρέτρια που εργαζόταν για τους λευκούς.

Από το 1946, τα προϊόντα ρυζιού της Uncle Ben’s έχουν ως λογότυπο την εικόνα ενός ηλικιωμένου Αφροαμερικάνου που βασίζεται σε έναν διάσημο σερβιτόρο στο Chicago hotel. Η μητρική εταιρία Mars Inc, αναφέρει ότι το όνομα «Uncle Ben» αναφέρεται σε έναν Αφροαμερικάνο καλλιεργητή ρυζιού, γνωστό για την ποιότητα του ρυζιού του.

Με μια επίσημη ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook, το brand επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να αλλάξει τη συσκευασία του καθώς άκουσαν «τις φωνές των καταναλωτών τους, ειδικά των Αφροαμερικάνικης κοινότητας».

Σύμφωνα με το PR Museum στην Αμερική, ο όρος «θείος» ή «θεία» αναφέρεται στο πώς οι λευκοί Νότιοι απευθύνονταν στους μεγαλύτερους Αφροαμερικάνους ή στους σκλάβους, καθώς εκείνοι δεν είχαν τίτλο ευγενείας.