AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

Τα θερινά σινεμά της Ελλάδας μάγεψαν την Washington Post


The Jennettes

20 Ιουνίου 2020

Τα θερινά σινεμά της Ελλάδας μάγεψαν την Washington Post

Ο συντάκτης της Washington Post, Kenneth Dickerman μεταφέρει τη μαγεία των αθηναϊκών θερινών, κάνοντας παγκοσμίως γνωστή μία από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά ξεκάθαρη μεταφορά εκεί για πολλά πράγματα που ο κόσμος βιώνει σήμερα. Οι ταινίες μπορεί να είναι μαγικές και πάντα πίστευα ότι η μυθοπλασία μας φέρνει μερικές φορές πιο κοντά στην ωμή πραγματικότητα της ζωής παρά στη μη μυθοπλασία» αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει: «Ξέρω ότι με την πάροδο των ετών κολλάω σε μερικές ταινίες στις οποίες βλέπω τον εαυτό μου και τυλίγομαι σε ένα κουκούλι άνεσης. Έχω ένα παρόμοιο συναίσθημα, όταν είδα αυτήν τη σειρά φωτογραφιών του Έλληνα φωτογράφου Πέτρου Γιαννακούρη για το άνοιγμα των θερινών στην Ελλάδα».

https://instagram.com/p/CBNi2EbJDmV/

«Παρόλο που τα θερινά σινεμά λειτουργούν υπό αυστηρούς περιορισμούς, όπως ο περιορισμός των θέσεων, αυτά είναι ανοιχτά. Και παρά την προοπτική απώλειας εσόδων, ορισμένοι ιδιοκτήτες θερινών σινεμά βλέπουν κάποια φωτεινά σημεία μπροστά», αναφέρει.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/PetrosGiannakouris