UPDATE #NOW

Pride 2020: Το Instagram γιορτάζει τη διαφορετικότητα στα χρώματα του ουράνιου τόξου


The Jennettes

24 Ιουνίου 2020

Pride 2020: Το Instagram γιορτάζει τη διαφορετικότητα στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στη διαφορετικότητα και την LGBTQ+ κοινότητα, και παρόλο που φέτος δεν μπορούν να γίνουν όπως, κάθε χρόνο, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, πολλές τιμητικές ενέργειες έχουν ήδη διεξαχθεί online. 

Με αφορμή το Pride 2020, το Instagram έχει ήδη ξεκινήσει να τιμά τον ιδιαίτερο μήνα με κάποιες ειδικές ενέργειες που πλέον είναι ορατές στους χρήστες. Ειδικότερα, για τον εορτασμό της LGBTQ+ κοινότητας, οι καλλιτέχνες Ashton Attz, Niege Borges και Josh McKenna δημιούργησαν ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία μπορείς να προσθέσεις σε φωτογραφίες και βίντεο των stories. Αφού, επιλέξεις το κατάλληλο sticker, το μόνο που απαιτείται είναι να πατήσεις πάνω για να ανακαλύψεις τα τελευταία σχέδια. 

https://instagram.com/p/CBd2HJXMlzw/

Μάλιστα, το Instagram συνεργάστηκε με το Glaad και εντόπισαν τα πιο δημοφιλή hashtags που χρησιμοποιούν τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, όπως για παράδειγμα τα #pride, #virtualpride, #lgbtq, #equality, αλλά έχει επίσης προσθέσει και ειδικό φίλτρο στις φωτογραφίες, με τίτλο "Pride Frames".

https://instagram.com/p/CBz5mNwAtAT/

Επιστρέφοντας στα παραπάνω hashtags, όταν χρησιμοποιούνται μέσα στα posts, τότε αυτόματα αποκτούν τριγύρω τα χρώματα του pride. Και στα stories συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς χρησιμοποιώντας ένα από τα hashtags που έχει επιλέξει το Glaad για τα stories, η αναζήτηση γύρω από τη φωτογραφία προφίλ του κάθε χρήστη λαμβάνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου για 24 ώρες, όσο δηλαδή διαρκεί το story. 

jenny.gr
Πηγή: hypebeast