UPDATE #NOW

Οι 5 πιο παράξενες εξαφανίσεις ανθρώπων που τα ίχνη τους δεν βρέθηκαν ποτέ


The Jennettes

10 Αυγούστου 2020

Οι 5 πιο παράξενες εξαφανίσεις ανθρώπων που τα ίχνη τους δεν βρέθηκαν ποτέ

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις και μυστήριες ιστορίες, που κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγιναν οι βασικοί πρωταγωνιστές τους. Οι παρακάτω έμειναν στην ιστορία ως οι πιο ανεξήγητες και παράξενες, μπαίνοντας στη λίστα με τα μεγαλύτερα μυστήρια επάνω στον πλανήτη.

H εξαφάνιση του πληρώματος του Mary Celeste

https://instagram.com/p/BahNH1mA2tV/

Το 1872, το πλοίο Mary Celeste αναχώρησε από το λιμάνι της Νέας Υόρκης, με προορισμό την Ιταλία. Επιβάτες ήταν ο καπετάνιος με τη σύζυγο και την κόρη του, καθώς και 8 ναυτικοί. Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, ένα βρετανικό σκάφος είδε κάτι πολύ περίεργο. Το Mary Celeste έπλεε στα ανοιχτά, σε εντελώς αντίθετη πορεία από εκείνη που θα έπρεπε, χωρίς κανένα ίχνος ζωής επάνω του. Εκτός από μία σωσίβια λέμβο που έλειπε, το υπόλοιπο ήταν άθικτο ενώ στο αμπάρι υπήρχαν προμήθειες για περισσότερο από έξι μήνες.

Πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν, κυρίως για φαντάσματα ή μαύρη μαγεία. Το γεγονός ότι, στα 12 χρόνια ζωής του, το πλοίο δεν έμεινε ποτέ στα χέρια ενός κυβερνήτη, τις ενίσχυσε ακόμη περισσότερο. Μόλις το 2007 τέθηκε το ζήτημα μίας πιθανής καταιγίδας, που μπορεί να οδήγησε το πλήρωμα σε εγκατάλειψη, χωρίς, όμως, να υπάρχει καμία απόδειξη. Μέχρι σήμερα, αυτό παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία.

O Λόρδος Lucan

https://instagram.com/p/Be3ElKFnMiH/

Στις 7 Νοεμβρίου 1974, ο ευγενής λόρδος Lucan σκότωσε τη νταντά των παιδιών του, Sandra Rivett. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς τη σύζυγό του, Veronica, άρχισε να τη χτυπάει με μανία στο κεφάλι και, νομίζοντας πως την άφησε νεκρή, έφυγε από το σπίτι. Παρά τις ελπίδες του, όμως, εκείνη κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και, αιμόφυρτη, πήγε στο πλησιέστερο μπαρ, όπου διηγήθηκε τι συνέβη. Η αστυνομία έκανε έρευνα, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης του δράστη και τον αναζήτησε παντού – αλλά εκείνος ήταν άφαντος.

Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι τον είδαν – άλλοι στο Βανκούβερ να πίνει καφέ και άλλοι στην Μποτσουάνα να παίζει χαρτιά. Κάποιοι, μάλιστα, είναι σίγουροι πως αυτοκτόνησε, γιατί αρχικός του στόχος δεν ήταν η Rivett , αλλά η Veronica. Ό,τι και αν του συνέβη, πάντως, τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Τα πέντε παιδιά της οικογένειας Sodder

https://instagram.com/p/BXbMUy8F_1V/

Εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, αν κάποιος περάσει από το χωριό Fayetteville, στη Virginia, θα δει μια τεράστια πινακίδα με φωτογραφίες πέντε παιδιών, τα ονόματα και τις ηλικίες τους: Maurice - 14, Martha – 12, Louis – 9, Jennie – 8 και Betty – 5. Κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν, και οι φήμες οργιάζουν.

Ένα, όμως, είναι σίγουρο. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1945, ο George Sodder και η σύζυγός του, Jenny, καληνύχτισαν εννέα από τα δέκα παιδιά τους – ο πρωτότοκός τους υπηρετούσε στο στρατό- και πήγαν σε ένα πάρτι. Γύρω στη 1 τα ξημερώματα, έπιασε φωτιά. Το ζευγάρι, γύρισε ανήσυχο στο σπίτι για να βρει τους τέσσερις μεγαλύτερους να περιμένουν έξω στον κήπο, και τους υπόλοιπους να μην είναι πουθενά. Ο πατέρας της οικογένειας, θεωρώντας πως προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το σπίτι, όρμησε στα δωμάτιά τους. Εκείνα, όμως, ήταν άφαντα. Η πυροσβεστική επενέβη και έσβησε τη φωτιά, έκανε εξονυχιστική έρευνα, αλλά και πάλι δε βρέθηκε κανένα ίχνος των μικρών. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τηλεφωνική γραμμή ήταν κομμένη, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι εξαφανίστηκαν πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ, και οι άτυχοι γονείς δεν έμαθαν τι πραγματικά συνέβη.

Η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό

https://instagram.com/p/CDB53GlBJ5_/

Έχοντας υπάρξει η πρώτη πιλότος που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, η Amelia Earhart αποφάσισε να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ. Το 1937 προσπάθησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε από τη Χαβάη, πίσω στις Η.Π.Α. Το ταξίδι πήγαινε περίφημα, μέχρι που χρειάστηκε να κάνει στάση για ανεφοδιασμό. Πριν φτάσει στο κατάλληλο σημείο, όμως, χάθηκαν τα ίχνη της. Το λογικό θα ήταν να υποθέσουμε πως τα καύσιμα τελείωσαν, άρα το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα – κάπου στον Ειρηνικό. Παρόλα αυτά, τα συντρίμμια δε βρέθηκαν ποτέ.

Φήμες ανέφεραν ότι κατέφυγε σε αναγκαστική προσγείωση σε κάποιο μικρό νησί, και αιχμαλωτίστηκε από Ιάπωνες. Τίποτα, όμως, δεν επιβεβαιώθηκε.

O αεροπειρατής D. B. Cooper

https://instagram.com/p/Bglr_zMBVYN/

O πρώτος άνθρωπος, που πραγματοποίησε επιτυχημένη αεροπειρατεία, ήταν ο Dan Cooper. Στις 24 Νοεμβρίου 1971, πλήρωσε με μετρητά το εισιτήριό του για την πτήση από το Portland στο Seattle και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Λίγο αργότερα, έδωσε στην αεροσυνοδό Florence Schaffner ένα σημείωμα που έγραφε «Έχω μία βόμβα στον χαρτοφύλακά μου. Θα τη χρησιμοποιήσω, εάν είναι απαραίτητο. Θέλω να καθίσετε δίπλα μου». Κατάφερε να πάρει 200.000 δολάρια με αντάλλαγμα την ασφάλεια των υπόλοιπων επιβατών και επιπλέον, ζήτησε τέσσερα αλεξίπτωτα. Αφού οι απαιτήσεις του ικανοποιήθηκαν, άνοιξε την πόρτα και έπεσε από το Boeing 727.

Από εκείνη τη στιγμή, ο Cooper δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής. Φυσικά, η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχασε τη ζωή του από την πτώση, το σώμα του, όμως, δε βρέθηκε ποτέ. Η εξαφάνισή του παραμένει, μέχρι και σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.