UPDATE #NOW

Max: Ο αστυνομικός σκύλος που εντόπισε μητέρα και το ενός έτους παιδί της την πρώτη μέρα της δουλειάς του


The Jennettes

10 Αυγούστου 2020

Max: Ο αστυνομικός σκύλος που εντόπισε μητέρα και το ενός έτους παιδί της την πρώτη μέρα της δουλειάς του

Ο Max είναι Γερμανικός Ποιμενικός και δύο ετών. Μπορεί να μην είχε προλάβει να αποκτήσει εμπειρία, αλλά η συμβολή του αποδείχθηκε σπουδαία στον εντοπισμό μίας μητέρας με το μόλις ενός έτους παιδί της, μόλις τον προσέλαβε η αστυνομία! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Dyfed-Powy στην Ουαλία, ο Max με τον χειριστή του υπηρέτησαν στο καθήκον έπειτα από την έκκληση να εντοπιστεί μία γυναίκα, που είχε χαθεί μυστηριωδώς με τον γιο της.

Παρόλο που οι Αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό της αγνοούμενης σε έναν ορεινό δρόμο, ο Max και οι ικανότητές του οδήγησαν την αστυνομία προς τη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, Jonathan Rees-Jones: «Εκεί βοήθησαν σημαντικά οι ικανότητες εντοπισμού του Max. Παρόλο που μόλις πρόσφατα πήρε άδεια, στην πρώτη του επαγγελματική αποστολή, αμέσως οριοθέτησε μια συγκεκριμένη περιοχή». Έπειτα από μεγάλη διαδρομή, ο Max οδήγησε τον αστυνομικό σε ένα απόμερο σημείο όπου βρισκόταν η γυναίκα και ζητούσε βοήθεια. Η ίδια εντοπίστηκε κοντά σε ένα «απόκρημνο φαράγγι» και είναι πολύ πιθανό η ζωή της να είχε τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο χωρίς τον Max.

jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: sky News

Σύμφωνα με δηλώσεις του Rees- Jones: «Ευτυχώς, μετά από μιάμιση ώρα έρευνας, η μητέρα και το μωρό εντοπίστηκαν. Ήταν ασφαλείς αλλά κρύωναν και έδειχναν ότι βρίσκονταν στο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν μια φοβερή συλλογική προσπάθεια» ενώ όπως σημείωσε ο χειριστής του σκύλου, Pete Lloyd: «Ήταν μεγάλη ικανοποίηση που, στην πρώτη μας αποστολή ως ομάδα, καταφέραμε με τον Max να βρούμε την μητέρα και το ενός έτους παιδί. Ο Max ήταν απολύτως συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια της έρευνας και αποδείχθηκε πολύτιμος όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εντοπίσουμε και τους δύο».

Η υπόθεση ήταν αρκετά δύσκολη καθώς, όπως είχε αναφέρει ο επιθεωρητής, Ree- Jones, «Δεν είχαν δει ούτε είχαν μιλήσει μαζί με τη γυναίκα για δυο ημέρες, το οποίο ήταν ασυνήθιστο, και το τηλέφωνό της δεν λειτουργούσε, οπότε ήταν λογικό να γίνει πιο έντονη η ανησυχία για την ασφάλειά της». Ο Max όμως, είχε αρκετό ένστικτο και ταλέντο με αποτέλεσμα να εντοπίσει άμεσα τη μητέρα και το παιδί της πριν η υπόθεση γίνει πιο δύσκολη. 

Η ιστορία του Max έχει συγκινήσει το διαδίκτυο ενώ η μορφή του έχει λάβει ηρωικές διαστάσεις, αποσπώντας αμέτρητα σχόλια θαυμασμού.