UPDATE #NOW

Νέο μέτρο από το Facebook: Περιορίζονται οι προωθήσεις μέσω Messenger


The Jennettes

11 Σεπτεμβρίου 2020

facebook.jpg

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να περιορίσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των κρίσιμων επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

«Θέλουμε το Messenger να είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη πλατφόρμα που να συνδέει φίλους και οικογένειες», αναγράφεται στο blog. To νέο μέτρο προκειμένου να περιορίσει την παραπληροφόρηση μέσω των μηνυμάτων στο Messenger αποφάσισε να λάβει το Facebook. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του θα μπορούν πλέον να προωθούν ένα μήνυμα σε μέχρι πέντε φίλους ή ομάδες κάθε φορά. «Με το να περιορίζουμε τις προωθήσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειώσουμε την διάδοση των ψευδών ειδήσεων και του περιεχομένου, που μπορεί να βλάψει πραγματικά τον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο blog του Facebook.

Μέσα στον Αύγουστο το Facebook είχε ανακοινώσει ότι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο κατέβασε 7 εκατομμύρια ποστ από Facebook και Instagram τα οποία διέδιδαν εσφαλμένες και επικίνδυνες πληροφορίες (fake news) σχετικά με τον κορονοϊό. Επιπλέον, η εταιρεία έστειλε προειδοποιήσεις σε ακόμα 98 εκατομμύρια ποστ τα οποία δεν κρίθηκαν τόσο επικίνδυνα ώστε να κατέβουν.