UPDATE #NOW

George Floyd: Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο που διεξάγεται η ακρόαση για το θάνατό του


The Jennettes

13 Σεπτεμβρίου 2020

George Floyd: Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο που διεξάγεται η ακρόαση για το θάνατό του

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στη Μινεάπολη όπου και διεξάγεται η ακρόαση για το θάνατο του George Floyd. Οι τέσσερις αστυνομικοί, που κατηγορούνται, βρίσκονται στο δικαστήριο για να απολογηθούν για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.

Μία ώρα πριν ξεκινήσει η ακρόαση, έξω από το κτίριο διαδήλωναν άνθρωποι και μάλιστα έκαναν αναπαράσταση το τρόπο θανάτου του Floyd. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και κάνουν το γύρο του κόσμου αφού λίγους μήνες μετά το τραγικό γεγονός, οι πολίτες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται.

Χαρακτηριστικά ένας διαδηλωτής είπε: «Πιστεύω σε αυτό το μήνυμα. Πιστεύω στη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να συμβεί σε αυτούς τους αξιωματικούς. Πήγαν πέρα ​​από αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει».

Οι διοργανωτές έδωσαν ομιλίες έξω, ενώ ο δικαστής Peter Cahill άκουσε τα επιχειρήματα μέσα. Αλλά όταν η ακροαματική διαδικασία έληξε ορισμένοι από τους πρώην αξιωματικούς και τους δικηγόρους τους βγήκαν από το κτίριο και προσπάθησαν να περάσουν από ένα θυμωμένο πλήθος.

https://instagram.com/p/CFCa7kDMzvZ