UPDATE #NOW

Έρευνα: Πόσες φορές έχει διακόψει το παιδί σας την τηλεργασία;


The Jennettes

20 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα: Πόσες φορές έχει διακόψει το παιδί σας την τηλεργασία;

Μια δεκαετία πριν η τηλεργασία αποτελούσε άγνωστη σχεδόν λέξη και έννοια για τους περισσότερους. Fast forward στο 2020 όπου πλέον, εκτός του ότι ήδη εφαρμόζεται εδώ και κάποια χρόνια, αποτελεί μια σημαντική λύση εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας.

Για μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων όμως, η τηλεργασία δίνει την επιλογή στους εργαζομένους για την αποφυγή ακόμη και της αναβολής, αφού συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά από τα σπίτια τους, γεγονός ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό. 

Μάλιστα ο μέσος Αμερικανός έχει διακοπεί πάνω από 25 φορές στις συναντήσεις εργασίας του κάθε εβδομάδα από την αρχή του σχολικού έτους. Με πολλούς γονείς που εργάζονται από το σπίτι και προσπαθούν να βοηθήσουν στην απομακρυσμένη μάθηση ταυτόχρονα, μια νέα μελέτη επισήμανε τη συχνότητα των δυνητικά ενοχλητικών διαταραχών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά μπαίνουν σε ψηφιακές αίθουσες συνεδριάσεων, και διακόπτουν κλήσεις πελατών και άλλα βίντεο ή κλήσεις εργασίας έως και πέντε φορές την ημέρα.

Όμως, οι γονείς απέχουν πολύ από το τέλειο καθώς οι προκλήσεις μέσα στις οικογένειές τους, που ζουν, εργάζονται και μελετούν, ο ένας στον ώμο του άλλου γίνονται όλο και πιο εμφανείς.