UPDATE #NOW

Ο Donald Trump το πήρε απόφαση: Αποδέχθηκε την ήττα του και άρχισε τις διαδικασίες μεταβίβασης στον Joe Biden


The Jennettes

24 Νοεμβρίου 2020

Ο Donald Trump το πήρε απόφαση: Αποδέχθηκε την ήττα του και άρχισε τις διαδικασίες μεταβίβασης στον Joe Biden

Ο Donald Trump αφού γκρίνιαξε και εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες για νοθεία στις αμερικανικές εκλογές λέγοντας πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, τελικά άρχισε την διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Joe Biden.

Υποσχέθηκε, μέσω Twitter, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη ανεπιτυχώς, καταγγέλλοντας, χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα θριαμβεύσουμε».

«Ωστόσο», συνέχισε, μοιάζοντας να βάζει νερό στο κρασί του, «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Η ομάδα του Biden από την πλευρά της έκανε λόγο για σημαντικό βήμα, το οποίο θα επιτρέψει «την μεταβίβαση της εξουσίας ειρηνικά και χωρίς προσκόμματα».