UPDATE #NOW

Η αγκαλιά γιατρού σε ηλικιωμένο ασθενή με κορωνοϊό που καταγράφηκε στον φακό κι έγινε viral


The Jennettes

1 Δεκεμβρίου 2020

Η αγκαλιά γιατρού σε ηλικιωμένο ασθενή με κορωνοϊό που καταγράφηκε στον φακό κι έγινε viral

Το Skin Hunger, ή αλλιώς, η "δίψα" για λίγη σωματική επαφή είναι μία από τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας και η αλήθεια είναι ότι επηρεάζει περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες. Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια είδηση που έκανε την ανθρώπινη αγκαλιά viral. Ο γιατρός, Joseph Varon επικεφαλής του προσωπικού στο United Memorial Medical Center στο Houston συναναστρέφεται καθημερινά με ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό, και δεν δίστασε να αγκαλιάσει έναν από αυτούς όταν το έκρινε αναγκαίο. 

Κατά τη 252η συνεχή ημέρα του λειτουργήματός του και καθώς έμπαινε στη ΜΕΘ, ο Varon παρατήρησε έναν ηλικιωμένο ασθενή να κλαίει απαρηγόρητος. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο γιατρός στο CNN, «Ο ασθενής είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του και προσπαθούσε να βγει έξω. Και έκλαιγε. Τον ρώτησα γιατί έκλαιγε και μου απάντησε "Θέλω να είμαι με τη σύζυγό μου". Οπότε τον έπιασα και τον κράτησα. Τελικά, ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε να κλαίει».

jenny.gr

Photo Credit: Getty/ Ideal Images, Go Nakamura

Η αγκαλιά μεταξύ του Varon και του ηλικιωμένου ασθενή, η οποία καταγράφηκε στον φακό του φωτογράφου του Getty, Go Nakamura στον οποίο είχε επιτραπεί η είσοδος στη ΜΕΘ, έχει συγκινήσει τον κόσμο και εστιάζει στις άμεσες επιπτώσεις που φέρνει μαζί της η πανδημία, επηρεάζοντας περισσότερο τους ηλικιωμένους ανθρώπους, αλλά και τα παιδιά. 

Όπως σημείωσε ο γιατρός, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. «Είσαι σε ένα νοσοκομείο, όλοι είναι με διαστημικές στολές, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν έξω εκτός από το τηλέφωνο αν είσαι τυχερός. Κι αν είσαι ηλικιωμένος είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί νιώθεις μόνος, απομονωμένος». Τα λεγόμενά του Joseph Varon είναι μια μικρογραφία της καθημερινότητας των ασθενών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μη διαχειρίσιμα συναισθήματα ως απόρροια του αόρατου εχθρού του Covid 19. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

https://jenny.gr/subscribe