UPDATE #NOW

Οι απρόσμενες στιγμές που η ασφάλεια υγείας μου αποδείχθηκε σωτήρια


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

7 Δεκεμβρίου 2020

Οι απρόσμενες στιγμές που η ασφάλεια υγείας μου αποδείχθηκε σωτήρια

... και η Groupama ήταν στο πλευρό μου.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που σηματοδοτούν νέα ξεκινήματα. Μας αλλάζουν ως ανθρώπους, μας εξελίσσουν, αλλάζουν τη ρότα μας στη ζωή. Είναι αυτές οι στιγμές που μας κάνουν να αναδιοργανωνόμαστε, και ίσως μας βοηθούν να αλλάζουμε κοσμοθεωρία. Μία τέτοια στιγμή για μένα, ήταν η μητρότητα. Εκείνη την ώρα που πήρα στην αγκαλιά μου το μωρό μου, ασυνείδητα αρχικά, κι απόλυτα συνειδητά όσο περνάει ο καιρός, τα δεδομένα μου άλλαξαν, οι αξίες μου επαναπροσδιορίστηκαν και οι προτεραιότητές μου άλλαξαν άρδην. 

Πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα πλέον είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια του παιδιού μου και κατ’ επέκταση όλης της οικογένειας. Η ασφάλεια, όπως αντιλαμβάνεστε έχει άμεση συσχέτιση με την υγεία. Ειδικά εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας, το αγαθό της υγείας δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα. Γι’ αυτό ως μαμά, οφείλω να προσφέρω τα μέγιστα στο παιδί μου και σε όλη μου την οικογένεια. Αυτό το πέτυχα με την Groupama και τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας που με κάποιο τρόπο μαγικό έρχονται στα μέτρα μου. 

jenny.gr

Έτσι λοιπόν, άρχισα να εξετάζω την ασφάλεια υγείας μου καθολικά. Φυσικά, στράφηκα σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης και χάρη στη Groupama και στο Santé Xcess, έφτιαξα το ιδανικό πρόγραμμα υγείας για κάθε μέλος της οικογένειας. Κι αν όλο αυτό σε κάποιον ακούγεται ως ακόμα μία υπερβολή μιας νέας μαμάς, θα σας πω δύο περιστατικά που θα σας πείσουν για το ακριβώς αντίθετο. 

Πρόσφατα, ένα κυριακάτικο πρωινό, χορεύαμε όλοι μαζί στο σαλόνι του σπιτιού μας. Δυνατή μουσική και γέλια μέχρι που ο μικρός έχασε την ισορροπία του και έφαγε μία ακόμα από τις συνηθισμένες τούμπες. Όμως αυτή τη φορά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και τα αντανακλαστικά μας λειτούργησαν μάλλον ετεροχρονισμένα. Ο μικρός έπεσε και χτύπησε στο πεζούλι στο τζάκι το μάτι του. Φυσικά, το νοσοκομείο ήταν μονόδρομος. Χάρη στο πρόγραμμα υγείας που είχαμε, η διαδικασία κύλησε ομαλότερα. Το παιδί δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ, και μαζί του, ούτε εμείς. 

Η δεύτερη φορά, που θα αναφέρω τη σημασία ενός καλού προγράμματος ασφάλειας υγείας, δεν έχει να κάνει τόσο με το παιδί όσο και με μένα. Τους πρώτους μήνες της ζωής του είχαμε κάποιες δυσκολίες στο τάισμα. Το μωρό είχε ήπια παλινδρόμηση, αλλά ως νέα και άπειρη μαμά είχα ένα ανεξήγητο εκ των υστέρων άγχος, το οποίο ξεκάθαρα μετέφερε και στο μωρό. Δεν μπορούσα να το ταΐσω, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν κατάφερνα να το ηρεμήσω. Κάθε προσπάθεια μου φαινόταν άσκοπη. Μέχρι που ο μπαμπάς μίλησε λογικά και στραφήκαμε σε έναν ειδικό γαστρεντερολόγο παιδίατρο. Κι όλα αυτά έγιναν άμεσα, χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Για την ακρίβεια εκείνο το πρωί που το συζητήσαμε, κλείσαμε και το ραντεβού με τον γιατρό, τη ίδια μέρα. 

jenny.gr

Ουσιαστικά το πρόβλημα στην προκειμένη, ήμουν εγώ και το άγχος μου που είχε χτυπήσει κόκκινο. Ωστόσο, πολύ γρήγορα μου δόθηκαν οι σωστές οδηγίες, εγώ άρχισα να χαλαρώνω και μαζί μου ηρέμησε και το παιδί. Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά της καθημερινότητάς μας, μέσα από τα οποία αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό είναι να έχω ένα καλοφτιαγμένο και στα μέτρα μου, ασφαλιστήριο υγείας. 

Τα προγράμματα υγείας Santé παρέχουν μια πληθώρα ευέλικτων και οικονομικών προτάσεων και προσαρμόζονται στις δικές σας απαιτήσεις. Επιλέγοντας ένα από αυτά τα προγράμματα, εξασφαλίζετε υψηλού επιπέδου δευτεροβάθμια περίθαλψη, αποκτώντας πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αιχμής σε ένα μεγάλο δίκτυο νοσοκομείων με υψηλό κεφάλαιο κάλυψης και με προσιτό κόστος. 

Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας, προσθέτοντας στο πρόγραμμά σας επιπλέον υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για κάλυψη εξωνοσοκομειακών δαπανών. Τα οφέλη των συγκεκριμένων προγραμμάτων υγείας είναι πολλά και έχετε τη δυνατότητα να τα ανακαλύψετε από τις πρώτες κιόλας ημέρας της πρόσβασής σας σε αυτά.