UPDATE #NOW

Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο στην επίθεση στο Kαπιτώλιο: Οι Simpsons και το #civilwar2021


The Jennettes

7 Ιανουαρίου 2021

Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο στην επίθεση στο Kαπιτώλιο: Οι Simpsons και το #civilwar2021

Ο κόσμος παρακολουθεί σοκαρισμένος τα γεγονότα στις Η.Π.Α μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν από την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, την ώρα που επικυρωνόταν η νίκη του Joe Biden. Η επίθεση που υπονομεύει τους όρους της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν και αμαύρωσαν τη δημοκρατική διαδικασία, καταχωρήθηκαν ως ένα από τα πιο "μαύρα" κεφάλαια στην ιστορία της Αμερικής αλλά και παγκοσμίως. Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν σοκαριστικές, καθώς άνδρες της ασφάλειας με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν τους διαδηλωτές, προσπαθώντας να προστατέψουν βουλευτές και γερουσιαστές από την οργή τους.

Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Barack Obama δήλωσε πώς πρόκειται για μια «ημέρα ντροπής» για τις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας τον Donald Trump ως τον υποκινητή των επεισοδίων. Φυσικά, οι χρήστες του διαδικτύου και των social media δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν με τον πλέον σαρκαστικό τρόπο την έκρυθμη κατάσταση και τον τρόπο που την χειρίστηκε η αστυνομία. Πιο δημοφιλείς, οι εικόνες από τους Simpsons και τα σχόλια σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου και την στάση των αστυνομικών.

Όλα αυτά την ώρα που οι δημοσιεύσεις με το hashtag #civilwar2021 αυξάνονται δραματικά και προκαλούν θλίψη και αγωνία.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits