UPDATE #NOW

O Joe Bιden και η Kamala Harris τίμησαν τα 400.000 θύματα του κορωνοϊού


The Jennettes

20 Ιανουαρίου 2021

O Joe Bιden και η Kamala Harris τίμησαν τα 400.000 θύματα του κορωνοϊού

Ο Joe Biden και η Kamala Harris έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Washington χθες, για να τιμήσουν τους ανθρώπους που χάθηκαν από κορωνοϊό, και είναι περισσότεροι από 400.000 Αμερικανοί. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόταν από την σύζυγό του Jill, ενώ η εκλεγμένη αντιπρόεδρος, από τον άνδρα της Ντάγκλας Έμχοφ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Μνημείο Λίνκολν, με το άναμμα 400 φώτων που βρίσκονταν γύρω από τη Reflecting Pool. 

Η επιτροπή ορκωμοσίας του Biden ανέφερε ότι σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη τη χώρα και κοινότητες συμμετείχαν στην τελετή. Η επιτροπή παρότρυνε τους Αμερικανούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους σε μια ένδειξη ενότητας ενώ σημαντικά κτίρια, ανάμεσά τους το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στην Νέα Υόρκη και το Σπέις Νίντλ στο Σιάτλ, φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα.

Ο Biden έχει δεσμευτεί ότι θα καταστήσει την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ύψιστη προτεραιότητα της προεδρίας του.

jenny.gr

H Κamala Harris είπε χαρακτηριστικά.

«Για να θεραπευτούμε, πρέπει να θυμόμαστε. Είναι δύσκολο να θυμάσαι μερικές φορές. Αλλά έτσι θεραπεύεσαι. Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό ως έθνος. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ» είπε ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Μεταξύ δύσης και σούρουπου, ας ανάψουμε τα φώτα στο σκοτάδι, κατά μήκος της ιερής πισίνας και ας θυμηθούμε όλα όσα χάσαμε». Πίσω του, τα φώτα γύρω από την πισίνα ανάψαν. Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, έκανε τις δικές της παρατηρήσεις. «Μαζευόμαστε απόψε ως έθνος σε πένθος, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στις ζωές που χάσαμε. Μια γιαγιά ή ένας παππούς που ήταν ο κόσμος μας όλος. Ένας γονιός, ένας σύντροφος, ένας αδερφός ή ένας φίλος που δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι δεν είναι εδώ». Αναφερόμενη στην απρόβλεπτη αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Donald Trump, η Kamala Harris είπε: «για πολλούς μήνες, θρηνούσαμε μόνοι μας. Απόψε θρηνούμε και αρχίζουμε την θεραπεία. Απόψε, αν και μπορεί να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, εμείς, ο αμερικανικός λαός, είμαστε ενωμένοι πνευματικά».

Στο τέλος της τελετής, η τραγουδίστρια Γιολάντα Άνταμς τραγούδησε το «Αλληλούια» ενώ η Λόρι Μαρί Κέι, μια νοσοκόμα από το Μίσιγκαν, ερμήνευσε το «Amazing Grace». 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits