UPDATE #NOW

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η Lucile Randon νίκησε τον κορωνοϊό και γιορτάζει τα 117α της γενέθλια


The Jennettes

10 Φεβρουαρίου 2021

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η Lucile Randon νίκησε τον κορωνοϊό και γιορτάζει τα 117α της γενέθλια

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, είναι η Γαλλίδα μοναχή αδελφή Αντρέ, η οποία νίκησε την Covid-19 και είναι έτοιμη να γιορτάσει τα 117α της γενέθλια αυτήν την εβδομάδα.

Η Lucile Randon, που πήρε το όνομα αδελφή Αντρέ όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944, διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό στις 16 Ιανουαρίου. Η γυναίκα, η οποία είναι τυφλή, διέμενε σε οίκο ευγηρίας στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία και χρειάστηκε να απομονωθεί από τους άλλους τρόφιμους, αν και ασυμπτωματική.

Όταν την ρώτησαν αν φοβήθηκε για τη ζωή της, εκείνη απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM: «Όχι, δεν φοβήθηκα, επειδή δεν φοβόμουν να πεθάνω… Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας, όμως εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο αδελφό μου, τον παππού και τη γιαγιά μου».

Ο Νταβίντ Ταβελά, εκπρόσωπος Τύπου του οίκου ευγηρίας Sainte Catherine Labouré, λέει πως η αδελφή Αντρέ τα πηγαίνει πολύ καλά. «Θεωρούμε ότι έχει αποθεραπευτεί. Είναι πολύ ήρεμη και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της την Πέμπτη», πρόσθεσε.

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης GRG (Gerontology Research Group), μετά τη Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα, που έκλεισε τα 118 στις 2 Ιανουαρίου.

Οι 20 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με την ίδια λίστα, είναι γυναίκες.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits