UPDATE #NOW

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης - Αίτηση Κούγια για ακύρωση της διαδικασίας


24 Φεβρουαρίου 2021

Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης - Αίτηση Κούγια για ακύρωση της διαδικασίας

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Κυριακή οδηγήθηκε στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε τη Δευτέρα την υπεράσπισή του και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε πως κατέθεσε αίτηση για ακύρωση της διαδικασίας, έδωσε στοιχεία στην ανακρίτρια και έκανε λόγο για «χοντροκομμένη κατασκευή» στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Είμαι πολλά χρόνια δικηγόρος, δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή. Ο εντολέας μου καταστράφηκε. Να υπάρχουν τόσα θολά στοιχεία, κόντρα στην κοινή λογική», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφείο της ανακρίτριας, όπου προσήλθε νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως η ένσταση ακυρότητας κατατέθηκε επειδή ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας και στο γεγονός ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

«Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μία μικρή δικογραφία δέκα σελίδων. Από τους μάρτυρες έχει ενδιαφέρον ένας εκ των παθόντων», υποστήριξε o Αλέξης Κούγιας. 

Για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη ο κ. Κούγιας είπε ότι αρνείται τους δύο βιασμούς που τον βαρύνουν και πως οι επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, μάλιστα, αύριο που θα ξεκινήσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν τα όσα λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr