UPDATE #NOW

Οδηγός της Uber Eats σκοτώνεται από δύο έφηβες και συγκλονίζει τις ΗΠΑ


The Jennettes

30 Μαρτίου 2021

οδηγός

O Mohammad Anwar, πατέρας τριών παιδιών που εργαζόταν ως οδηγός της Uber Eats σκοτώθηκε στην προσπάθεια κλοπής του οχήματος του στην Washington DC από δύο έφηβες. 

Ο 66χρονος που πέθανε την Τρίτη, φαίνεται σε σοκαριστικό υλικό από το περιστατικό να προσπαθεί να ανακτήσει το όχημά του καθώς η μία ύποπτη επιταχύνει, σέρνοντας τον και συνθλίβοντας τον σε ένα φράχτη. Το αυτοκίνητο στην συνέχεια μειώνει ταχύτητα έναν δρόμο προτού γυρίσει και εκτοξεύσει τον Anwar σε ένα κοντινό πεζοδρόμιο. Το βίντεο δείχνει μια φιγούρα ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο, χωρίς κίνηση. 

Ο Anwar πέθανε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό μετά από πολλά σπασμένα κόκαλα και σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Ο ίδιος έκανε παραδόσεις τροφίμων κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε από έναν παρευρισκόμενο, δείχνει τον Anwar να στέκεται δίπλα στην πόρτα του οδηγού και να διαφωνεί με εκείνους που βρίσκονται μέσα στο όχημα. Η αστυνομία αργότερα είπε ότι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ένα Taser. «Είναι κλέφτες! Αυτό είναι το αυτοκίνητο μου!» ακούγεται να λέει, καθώς φαίνεται να προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. 

Μετά τη συντριβή, το βίντεο δείχνει έναν από τους ληστές να ανεβαίνει πάνω στο αναποδογυρισμένο όχημα. Εθνικοί φρουροί κοντά στη σκηνή της συντριβής συνέλαβαν τους δράστες πριν μπορέσουν να φύγουν και τους κράτησαν μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο. Και οι δύο έφηβες κατηγορήθηκαν για το κακούργημα της δολοφονίας και για ένοπλη ληστεία αυτοκινήτου.  

Τα μέλη της οικογένειας του Anwar είπαν στον WUSA9 ότι μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το Πακιστάν το 2014 και ότι δούλεψε στις παράδοσης φαγητού για να στηρίξει τη γυναίκα, τα παιδιά και τα τέσσερα εγγόνια του.

«Η οικογένεια καταστράφηκε από αυτό το παράλογο έγκλημα. Ο Mohammad Anwar ήταν πατέρας, παππούς, σύζυγος, αδελφός και θείος που αγαπούσαν πολλοί εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Πακιστάν, τη χώρα γέννησής του.», ανέφεραν οι συγγενείς του σε δήλωση τους. 

Οι έφηβες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο δικαστήριο την Τετάρτη. Ένας δικαστής αποφάνθηκε ότι αποτελούν απειλή για την κοινότητα και ενέχουν κίνδυνο φυγής, συνεπώς τέθηκαν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη παρουσία τους στο δικαστήριο στις 31 Μαρτίου.

Η ανιψιά του Anwar έφτιαξε ένα GoFundMe για να πληρώσει για μια παραδοσιακή ισλαμική κηδεία για τον θείο της. Από την Κυριακή, ο έρανος της έχει συγκεντρώσει $ 430.000 μετά από τον αρχικό στόχο των 100.000 $ που έθεσε η οικογένεια.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr