UPDATE #NOW

Μαρία Σάκκαρη: «Θριαμβευτική» νίκη επί της Naomi Osaka στο Miami Open


The Jennettes

1 Απριλίου 2021

Μαρία Σάκκαρη: «Θριαμβευτική» νίκη επί της Naomi Osaka στο Miami Open
Τον γύρο του κόσμου έκανε η μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη επι της Naomi Osaka  σε έναν συναρπαστικό αγώνα που πρόσφερε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Miami Open στην Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6-4.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη επί της Naomi Osaka σε έναν συναρπαστικό αγώνα που πρόσφερε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Miami Open στην Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6-4.

Αποτελεί μια σπουδαία στιγμή του ελληνικού τένις, αλλά και των Ελληνίδων αθλητριών γενικότερα, αφού η Μαρία Σάκκαρη «σκαρφάλωσε» στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, νικώντας την Naomi Osaka, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της ίδιας λίστας.

«Η Osaka έμεινε άναυδη από το επιθετικό ξεκίνημα της Ελληνίδας, κάνοντας 12 μη αναγκαστικά λάθη και δεν πέτυχε μια νικηφόρα βολή σε ένα σετ 21 λεπτών», γράφει το BBC, για την επικράτηση της Σάκκαρη με 6-0 στο 1ο σετ, κάτι που προκάλεσε θαυμασμό εντός και εκτός συνόρων.

Την νίκη της επικρότησαν και άλλα ελληνικά και ξένα μέσα, αλλά και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη και η ΚΑΕ Ολυμπιακός έσπευσαν να την συγχαρούν, το wta αποθέωσε την Ελληνίδα παίκτρια με τίτλο «SACK ATTACK».

Η γαλλική L'Equipe έγραψε: «Η Μαρία Σάκκαρη "σταμάτησε" τη Naomi Osaka στο Μαϊάμι. Μετά από έναν αήττητο χρόνο και 23 συνεχόμενες νίκες, η Ναόμι Οσάκα ηττήθηκε 2-0 σετ από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Μαϊάμι.

«Σήμαινε πολλά για μένα»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στο Tennis Channel για την πρόκριση της στους ημιτελικούς και τα συναισθήματα της μεγάλης αυτής νίκης.

«Στα πρώτα δυο παιχνίδια του 2ου σετ ήμουν σφιγμένη, είχα πολλά συναισθήματα, πίστευα όμως στον εαυτό μου», ενώ για την επόμενη ημέρα είπε:

«Θα είναι μικρός πανηγυρισμός, θα περάσω λίγο χρόνο με την ομάδα μου και μετά πίσω στη δουλειά. Θα έχουμε ένα ωραίο δείπνο και μετά θα παίξουμε κάρτες Monopoly. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Εάν επικρατήσει στον ημιτελικό θα κάνει ρεκόρ καριέρας και θα είναι στο νούμερο 19, ενώ εάν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι στο νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε ακόμη:

9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr