UPDATE #NOW

Το δυνατό πολιτικό μήνυμα της Μις Σιγκαπούρη, Bernadette Belle Wu Ong στον διαγωνισμό Miss Universe


The Jennettes

19 Μαΐου 2021

Το δυνατό πολιτικό μήνυμα της Μις Σιγκαπούρη, Bernadette Belle Wu Ong στον διαγωνισμό Miss Universe
Το δυνατό πολιτικό μήνυμα της Μις Σιγκαπούρη στο φόρεμα της

Την Κυριακή, στον διαγωνισμό ομορφιάς, Miss Universe, τρεις διαγωνιζόμενες νέες γυναίκες, στη διάρκεια της επίδειξης με τις εθνικές τους φορεσιές, επέλεξαν να κάνουν από μια πολιτική δήλωση η καθεμία. 

H Μις Σιγκαπούρη, Bernadette Belle Wu Ong όμως, ξεχώρισε όταν περπάτησε στη σκηνή, φορώντας ένα κόκκινο κορμάκι και ένα κόκκινο και λευκό φόρεμα. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο gown. Το φόρεμα, με την εθνική σημαία της Σιγκαπούρης, δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Arwin Meriales. Σύμφωνα με το Instagram του Meriales, είχε μόνο δύο ημέρες για να σχεδιάσει το κομμάτι, το οποίο ήρθε με υπερβολικά φουσκωμένα και πτυχωτά μανίκια και μακριά ουρά. Αλλά το πιο ισχυρό στοιχείο της εμφάνισης βρισκόταν στο πίσω μέρος του. Στο πίσω μέρος, ζωγραφισμένο στο χέρι σε κόκκινο και λευκό από τον καλλιτέχνη Paulo Espinosa, ήταν το μήνυμα: «Σταματήστε το Ασιατικό Μίσος».

jenny.gr

 

jenny.gr

Δημοσιεύοντας την εμφάνιση στο Instagram, η διαγωνιζόμενη έγραψε τα ακόλουθα στη λεζάντα: "Για ποια πλατφόρμα είναι αν δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην προκατάληψη και τη βία! Σας ευχαριστώ #MissUniverse που μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία! Η εθνική μου φορεσιά είναι εμπνευσμένη από την εθνική σημαία της Σιγκαπούρης - συμβολίζει την ενότητα για όλους και την κοινωνική αρμονία σε μια πολυφυλετική και πολυπολιτισμική χώρα".

«Τι με έκανε να πω ναι; Δεν είναι μόνο μια εθνική ενδυμασία», έγραψε ο Meriales. «Είναι μια δήλωση και διαμαρτυρία για να σταματήσει το μίσος της Ασίας. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέρος ενός τέτοιου σκοπού». 

Το look της εντυπωσιακής Ong πέρασε ένα δυνατό μήνυμα μετά από αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά της Ασίας και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς είναι ο Μήνας Asian Pacific American Heritage Month 2021.

 Δείτε ακόμη: Stars που έγιναν μητέρες μετά τα 40