UPDATE #NOW

Παίζοντας 2 ώρες video games καις τις ίδιες θερμίδες με 1000 κοιλιακούς σύμφωνα με έρευνα


The Jennettes

18 Σεπτεμβρίου 2021

Παίζοντας 2 ώρες video games καις τις ίδιες θερμίδες με 1000 κοιλιακούς σύμφωνα με έρευνα
Παίζοντας 2 ώρες video games καις τις ίδιες θερμίδες με 1000 κοιλιακούς σύμφωνα με έρευνα

Οι επιδράσεις των video games στην ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία μας έχουν απασχολήσει πολύ και συνήθως το συμπέρασμα είναι αρνητικό. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως είναι πως μπορούν να μας βοηθήσουν να κάψουμε θερμίδες και άρα να αδυνατίσουμε!

Πλέον μπορούμε να πούμε game over στις θερμίδες.

Μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το να παίζεις 2 ώρες βιντεοπαιχνίδια ισούται σε θερμίδες αντίστοιχες 1000 κοιλιακών.
Στη μελέτη που πραγματοποίησε η esports πλατφόρμα Stakester, συνέκρινε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίκτες ενός δίωρου παιχνιδιού FIFA ή Call of Duty με αυτή που απαιτείται για την εκτέλεση 1.000 απλών κοιλιακών. 

Αναλύοντας τους καρδιακούς παλμούς και την κατανάλωση θερμίδων 50 παικτών που προσπαθούσαν να νικήσουν τους αντιπάλους τους, οι ερευνητές κατέγραψαν κατά μέσο όρο τα εξής ενδιαφέροντα αποτελέσματα: οι άντρες έκαψαν 420 θερμίδες, ενώ οι γυναίκες 472. 

jenny.gr

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνει τον καρδιακό μας ρυθμό, βάζει το σώμα σε μία διαδικασία έντασης, με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε περισσότερο όταν προσπαθούμε να σκοράρουμε στο FIFA ή αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό σώμα με σώμα στο Call of Duty», σχολίασε ο Tom Fairey, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Stakester.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι τα video games μπορούν να επιφέρουν απώλεια βάρους.

Σε περσινή έρευνα που διεξήγαγε το το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ, σε 1.400 παίκτες βιντεοπαιχνιδιών από 65 χώρες, διαπιστώθηκε ότι οι παίκτες των αθλητικών και πολεμικών παιχνιδιών είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο υγιή σώματα από τους υπόλοιπους.