UPDATE #NOW

Το Instagram αλλάζει: H νέα του λειτουργία σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο του feed


The Jennettes

3 Οκτωβρίου 2021

Το Instagram αλλάζει: H νέα του λειτουργία σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο του feed
Instagram Favorites: H νέα λειτουργία σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο του feed

To Instagram εγκαινιάζει την νέα του λειτουργία που θα λέγεται Favorites και θα επιτρέπει στους χρήστες να να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του feed τους.

Συγκεκριμένα πλέον όσοι χρησιμοποιούν την διάσημη εφαρμογή θα μπορούν να επιλέγουν το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται πρώτo στη ροή τους.

Το 2016, το Instagram άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας της ροής του, εμφανίζοντας τις δημοσιεύσεις με βάση αλγόριθμο, σε αντίθεση με τη χρονολογική σειρά που ίσχυε παλαιότερα.

Με τη νέα λειτουργία, το Insta χαρίζει αυτονομία στον τρόπο οργάνωσης του feed και θα επιτρέπει στον κάθε χρήστη να βάζει τα άτομα που επιθυμεί εκείνος σε λίστα προτεραιότητας, με τα posts τους να εμφανίζονται ψηλότερα στη ροή.

Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται συχνά εναντίον εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, οι οποίοι «τιμωρούνται» από τα κοινωνικά δίκτυα.

Επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τους λογαριασμούς που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα, θα μπορούν πλέον να εμφανίζονται σε επιλεγμένες ροές χωρίς το Instagram να τους λογοκρίνει άδικα.

Παρόλο που το Instagram είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «δεν λαμβάνει μέτρα για λογαριασμούς που ανήκουν σε εργάτες στη βιομηχανία του σεξ, αναλαμβάνουμε δράση μόνο όταν οι λογαριασμοί παραβιάζουν τους κανόνες μας», οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν επισημάνει τη διαφορετική μεταχείρισή τους σε σχέση με αντίστοιχες αναρτήσεις διασήμων που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram δοκιμάζει μια λειτουργία «Favorites». Το 2017, η εφαρμογή δοκίμασε κάτι παρόμοιο που τελικά έγινε το Close Friends των Instagram Stories.