UPDATE #NOW

Το σύμπαν μας φτιάχτηκε από εξωγήινους σε εργαστήριο λέει επιστήμονας του Ηarvard


The Jennettes

7 Νοεμβρίου 2021

Το σύμπαν μας φτιάχτηκε από εξωγήινους σε εργαστήριο λέει επιστήμονας του Ηarvard
Το σύμπαν μας φτιάχτηκε από εξωγήινους σε εργαστήριο λέει επιστήμονας του Ηarvard

Έχετε σκεφτεί ποτέ την ιδέα ότι τα πάντα γύρω σας μπορεί να δημιουργήθηκαν από εξωγήινους σε ένα εργαστήριο; Ο θεωρητικός φυσικός και πρώην πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ, Abraham ‘Avi’ Loeb, πρότεινε μια περίεργη ​​- αν ανησυχητική – θεωρία ότι το σύμπαν μας δημιουργήθηκε σκόπιμα από μια πιο προηγμένη μορφή ζωής.

Σε μια δημοσίευση για το Scientific American, “Was Our Universe Created In A Laboratory;”, ο Loeb πρότεινε ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει ένα «baby σύμπαν» χρησιμοποιώντας μια «κβαντική σήραγγα», η οποία θα εξηγούσε την επίπεδη γεωμετρία του σύμπαντός μας με μηδενικό δίχτυ ενέργειας.

Εάν αυτή η ανακάλυψη βγει αληθινή, τότε το σύμπαν στο οποίο ζουν οι άνθρωποι θα είναι «σαν ένα βιολογικό σύστημα που διατηρεί τη μακροζωία του γενετικού υλικού του σε πολλές γενιές», έγραψε ο Loeb.

Ο Loeb αναφέρθηκε την ιδέα μιας κλίμακας αναπτυγμένων πολιτισμών (Α, Β, κ.λπ.) και, λόγω του γεγονότος ότι στη Γη δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναπαράγουμε τις αστροφυσικές συνθήκες που οδήγησαν στην ύπαρξή μας, «είμαστε ένας τεχνολογικά πολιτισμός χαμηλού επιπέδου, βαθμολογημένος στην τάξη C στην κοσμική κλίμακα».

Θα ήμασταν υψηλότερου επιπέδου εάν είχαμε την ικανότητα να αναδημιουργούμε τις κατοικήσιμες συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν θα πεθάνει ο ήλιος. Επίσης λόγω της τάσης μας να «καταστρέφουμε απρόσεκτα το φυσικό περιβάλλον» στη Γη μέσω της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει πραγματικά να υποβαθμιστούμε στην κατηγορία D.

Η νοημοσύνη μας είναι πιθανό να βρίσκεται στο κέντρο των ευφυών μορφών ζωής. Θα πρέπει να ψάξουμε για εξυπνότερα παιδιά στο κοσμικό μας block μέσω νέων τηλεσκοπίων, όπως κάνει το Galileo Project, «διαφορετικά το ταξίδι του εγώ μας μπορεί να μην τελειώσει καλά, και να έχουμε την τύχη των δεινοσαύρων, που κυριάρχησαν στη Γη μέχρι που ένα αντικείμενο από το διάστημα τους εξαφάνισε».

«Κοντεύουμε να παράγουμε συνθετική ζωή στα εργαστήριά μας», λέει ο Loeb. «Μόλις καταλάβουμε πώς να ενοποιήσουμε την κβαντική μηχανική και τη βαρύτητα, ίσως ξέρουμε πώς να φτιάξουμε ένα μωρό σύμπαν στο εργαστήριο».

Εάν το σύμπαν μας φτιάχτηκε από εξωγήινους θα μπορούσαν να μας παρακολουθήσουν ή/και να μας χειραγωγήσουν; Η ιδέα για το σύμπαν του μωρού εξηγεί το Big Bang ως μια άπειρη σειρά από σύμπαντα που γεννιούνται το ένα μέσα στο άλλο. Αν κάτι προϋπήρχε αυτής της σειράς γενεών, θα δημιουργούνταν κάτι άλλο.

«Ο ορίζοντας του baby σύμπαντος εξαφανίζεται από τη θέα του δημιουργού και ξεφεύγει από τον χωροχρόνο του δημιουργού. Η κατάσταση του μοιάζει με το σχηματισμό μιας μαύρης τρύπας, όπου όλη η ύλη που πέφτει σε αυτήν δεν μπορεί να παρατηρηθεί μόλις μπει στον ορίζοντα της. Ως αποτέλεσμα, ο δημιουργός του μωρού σύμπαντος – οι εξωγήινοι- δεν θα μάθει ποτέ ποιος τύπος πολιτισμού σχηματίστηκε σε αυτό και επίσης δεν θα είναι σε θέση να επέμβει » εξήγησε στο Dazed ο Loeb.