UPDATE #NOW

Bill Gates: Οι 2 προϋποθέσεις που μπορούν να μειώσουν τα κρούσματα και τους θανάτους από την πανδημία μέχρι τα μέσα του 2022


The Jennettes

19 Νοεμβρίου 2021

Bill Gates: Οι 2 προϋποθέσεις που μπορούν να μειώσουν τα κρούσματα και τους θανάτους από την πανδημία μέχρι τα μέσα του 2022
Την Τετάρτη, ο Bill Gates εκτίμησε πως η πορεία της πανδημίας μπορεί να έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι τα μέσα του 2022 εάν ισχύσουν δύο προϋποθέσεις. 

Την Τετάρτη, ο Bill Gates εκτίμησε πως η πορεία της πανδημίας μπορεί να έχει βελτιωθεί σημαντικά μέχρι τα μέσα του 2022 εάν ισχύσουν δύο προϋποθέσεις

Μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, o δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι να μην εμφανιστούν στο μεσοδιάστημα νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει τους θανάτους και τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid- 19 να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό μάλιστα, να έχουμε προσπαθήσει όλοι για την εξουδετέρωση της γρίπης ώστε να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές ασθένειες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πανδημίες. 

Η επόμενη βασική προϋπόθεση για τον ίδιο για να οδηγηθούμε σταδιακά στην καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας, είναι η ανοσία που θα επιτευχθεί από τα εμβόλια και τα επερχόμενα χάπια αλλά και η φυσική ανοσία. Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, εάν συμβούν τα παραπάνω: «Το ποσοστό θνησιμότητας και των νέων ασθενειών θα μειωθούν αρκετά δραματικά».

Για τον Gates, το τέλος της πανδημίας δεν σημαίνει ότι θα έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε ολοσχερώς τον κορωνοϊό αλλά πως «θα έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε πολύ χαμηλά νούμερα μέχρι το τέλος του 2022», όπως είχε δηλώσει στο Sky News τον Απρίλιο. 

Και αυτός ο στόχος είναι αρκετά ρεαλιστικός σύμφωνα και με όσα είπε την Τετάρτη καθώς οι εμβολιασμοί είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες ειδήσεις. Σύμφωνα με όσα τόνισε: «Τα εμβόλια είναι μια πολύ καλή είδηση και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι, θα περιοριζόμαστε μόνο από τα  logistics και τη ζήτηση».