UPDATE #NOW

Κάντε ένα διάλειμμα και χαζέψτε τις υποψήφιες λήψεις για το Wildlife Photographer of the Year


The Jennettes

2 Δεκεμβρίου 2021

Κάντε ένα διάλειμμα και χαζέψτε τις υποψήφιες λήψεις για το Wildlife Photographer of the Year

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με λήψεις για το Wildlife Photographer of the Year. 

H εντυπωσιακή έκθεση θα ολοκληρωθεί με την απονομή του People’s Choice Award στον φωτογράφο που έκανε την πιο δυνατή λήψη ενώ η online ψηφοφορία ξεκινάει σήμερα, καλώντας το κοινό να επιλέξει την αγαπημένη του λήψη από τις 25 φωτογραφίες που έχουν εκτεθεί συνολικά. 

Μία από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν, είναι της Ashleigh McCord, η οποία απαθανάτισε μια τρυφερή και στοργική στιγμή ανάμεσα σε δύο λιοντάρια στο Maasai Mara στην Κένυα. Η απίστευτη λήψη έγινε σε ένα βροχερό σκηνικό και αναμφίβολα περιγράφει με μοναδικό τρόπο το μεγαλείο της φύσης. 

jenny.gr
Photo Credits: Ashleigh McCord

Η φωτογράφος Jo-Anne McArthur τράβηξε μία ακόμη λήψη που ξεχωρίζει. Ένα καγκουρό και το μωρό του, τα οποία διασώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας πέρσι, απαθανατίστηκαν στον φακό της κοντά στην πόλη Mallacoota στη Victoria. Η σκηνή είναι πολύ συγκινητική και απεικονίζει την τραγικότητα του ζοφερού τοπίου. 

Η λήψη του Jaime Rojoe είναι επίσης μία από τις πιο δυνατές φωτογραφίες του διαγωνισμού καθώς δείχνει έναν βιολόγο από το Omacha Foundation στην Κολομβία να περιποιείται ένα κακοποιημένο δελφίνι σε συνεργασία με τη WWF. Η τέταρτη λήψη που ξεχωρίζει, είναι του Joan de la Malla όπου μια διεθνής ομάδα διάσωσης αναλαμβάνει τη φροντίδα ορφανών ή τραυματισμένων ουρακοτάγκων, φέρνοντάς τους σε αλληλεπίδραση για να νιώσουν πιο άνετα και οικεία. 

Η φωτογραφία με έναν ιαγουάρο στα δάση της Βραζιλίας που υπέφεραν πέρσι από αλλεπάλληλες πυρκαγιές, είναι μία ακόμη από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν και το κλικ ανήκει στον Ernane Junior.

Ξεχωριστή είναι όμως και η λήψη του Lucas Bustamante, ο οποίος κατέγραψε στον φακό του, ένα πλήθος από ζέβρες που έφτασαν στο Etosha National Park της Namibia για να πιουν νερό. Ο φωτογράφος περίμενε μάλιστα εκεί για να φωτογραφίσει έστω και μία ζέβρα με το κεφάλι ψηλά. Και τα κατάφερε!

Oι 25 υπέροχες φωτογραφίες επιλέχθηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανάμεσα σε περισσότερες από 50.000 εικόνες που τραβήχτηκαν σε 95 χώρες στον κόσμο. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ thetimes

Δείτε ακόμη: Πλανήτης ή Πλαστικό; To National Geographic έχει ένα ερώτημα για όλους εμάς