UPDATE #NOW

Τι είναι η Flurona: Όσα ξέρουμε για την παράλληλη νόσηση από γρίπη και κορωνοϊό


JTeam

4 Ιανουαρίου 2022

 Τι είναι η Flurona: Όσα ξέρουμε για την παράλληλη νόσηση από γρίπη και κορωνοϊό
O νέος όρος Flurona στο ειδικό λεξιλόγιο της πανδημίας μονοπωλεί την προσοχή των ειδικών το τελευταίο διάστημα, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα νέο στέλεχος αλλά για ταυτόχρονη νόσηση από κορωνοϊό και γρίπη.

Το 2022 είναι εδώ και πέρα από νέους στόχους, φέρνει μαζί του και νέες «αναγκαστικές» προσθήκες στο λεξιλόγιο μας. Πέρα από την Covid- 19 που ενσωματώσαμε απότομα τα τελευταία δύο χρόνια στην καθημερινή μας επικοινωνία, ο όρος Flurona μονοπωλεί τον τελευταίο καιρό την προσοχή των ειδικών και προέρχεται από τις "flu" και "corona". Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτό που πολύ σωστά υποθέσατε.

Η Flurona είναι παράλληλη νόσηση από γρίπη και κορωνοϊό και το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στο Ισραήλ στην εκπνοή του 2021. Ο συνδυασμός αυτός εντοπίστηκε σε μια έγκυο γυναίκα που εισήχθη στο νοσοκομείο και είναι ανεμβολίαστη ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυναικολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Beilinson και καθηγητή, Arnon Vizhnitser, που μίλησε για την ιδιαίτερη περίπτωση:

«Ακόμη και μετά τον επανέλεγχο που κάναμε, και οι δύο εξετάσεις βγήκαν θετικές. Η ασθένεια είναι η ίδια ασθένεια. Πρόκειται για δύο ιούς που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή καθώς και οι δύο προσβάλλουν την ανώτερη αναπνευστική οδό».

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας αναλύει τα αποτελέσματα για να καταλάβει αν η ταυτόχρονη νόσηση με τις δύο αυτές λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσει μια πιο σοβαρή ασθένεια. Η γυναίκα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη κι ενώ είναι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της διπλής λοίμωξης, οι ειδικοί σε θέματα υγείας στο Ισραήλ, θεωρούν ότι υπάρχουν και άλλα άτομα με ταυτόχρονη νόσηση που δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί.

Τα συμπτώματα του όρου Flurona φαίνεται πως δεν είναι σοβαρά πέρα από το ότι προσβάλλουν την ανώτερη αναπνευστική οδό. Σημασία έχει να γίνει αντιληπτό πως δεν πρόκειται για ένα νέο στέλεχος αλλά για ένα περιστατικό που αφορά ανεμβολίαστη έγκυο γυναίκα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η έκκληση των ειδικών είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, να το κάνουν άμεσα γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση και την περαιτέρω επιβάρυνση του οργανισμού.

Δείτε ακόμη: