Δίκη Depp-Heard: Τα ηχητικά ντοκουμέντα βίας, το κομμένο δάχτυλο που βρέθηκε και οι Monty Python

Jim Watson / NYT

Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε για 8η μέρα

Η δίκη των ηθοποιών και πρώην συζύγων συνεχίζεται και αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι το λιγότερο θλιβερά. 

Μετά τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και δείχνουν τον Depp να κοιμάται στο πάτωμα λιπόθυμος, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Amber Heard. Την 8η μέρα της δίκης (Δευτέρα) ακούστηκαν ηχητικά ντοκουμέντα με εκατέρωθεν απειλές και εκρηκτικούς καυγάδες.

«Πήγαινε σβήσε το γαμ@@@ο σου τσιγάρο σε κάποιον άλλο. Οι πράξεις σου θα έχουν συνέπειες», ακούγεται να λέει η Amber Heard. Ο Depp υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έσβησε πάνω της τσιγάρο αλλά ότι μπορεί να πήγανε στάχτες προς το μέρος της. Ακούγεται όμως να της λέει ότι «αν δεν φύγω, η επόμενη κίνηση θα είναι λουτρό αίματος».

Tweet URL

Στα ηχητικά αποσπάσματα, καταλαβαίνει κανείς την τοξικότητα της σχέσης τους. Από τη μία αναφέρονται οι στιγμές βίας, σωματικής και λεκτικής, αλλά και οι προσπάθειες για συμβιβασμούς στη σχέση καθώς και τα καλά λόγια που εξέφρασε ο Depp στην πρώην πεθερά του για τη δύναμη της Amber που είναι «ίση με χιλίων αντρών». Ανέφερε, δε, ότι τα μηνύματα μίσους που έστειλε στον φίλο του Paul Bettany το «σάπιο πτώμα της που πρέπει να καεί», δεν θα γίνονταν ποτέ πραγματικότητα και ότι έμπνευση ήταν οι Monty Python.

Στη δίκη κατέθεσε και ο Ben King, ο βρετανός μπάτλερ ενός σπιτιού όπου φρόντιζε στην Αυστραλία, όταν το ζευγάρι έμενε εκεί για γυρίσματα. Υποστήριξε ότι βρήκε το κομμένο δάχτυλο του Johnny Depp ακριβώς πίσω από το μπαρ. Κατηγόρησε παράλληλα την ηθοποιός για εφηβική ανώριμη συμπεριφορά απέναντι στον σύζυγό της. Ένα ακόμη στοιχείο που μειώνει την αξιοπιστία της Heard είναι ότι η εταιρία καλλυντικών, με την οποία υποστήριξε ότι κάλυπτε τις μελανιές στο πρόσωπό της, λανσαρίστηκε πολύ αργότερα από τα γεγονότα που περιγράφει.

Tweet URL

Η δίκη συνεχίζεται και όλα αυτά τα στοιχεία παρουσιάζουν το υπόβαθρο μίας σχέσης που τελείωσε άδοξα και έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, επειδή η Amber Heard είχε γράψει ένα κείμενο-χρονικό της σχέσης για τη Washington Post το 2018. Ο Johnny Depp τη μηνύει για καταστροφή της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής και της ζητά αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων.