UPDATE #NOW

Κρίστοφερ Λι: Η κινηματογραφική ζωή και οι αξέχαστοι ρόλοι του καλύτερου «κακού» της μεγάλης οθόνης


JTeam

7 Ιουνίου 2022

Κρίστοφερ Λι: Η κινηματογραφική ζωή και οι αξέχαστοι ρόλοι του καλύτερου «κακού» της μεγάλης οθόνης
Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο υπέροχος Κρίστοφερ Λι, ένας σπουδαίος ηθοποιός που έζησε μια απίστευτη ζωή μπροστά και πίσω από την οθόνη

Σαν σήμερα, στις 7 Ιουνίου το 2015, έφυγε από την ζωή ο υπέροχος Κρίστοφερ Λι, σε ηλικία των 93 ετών. Η ζωή του ήταν μία περιπέτεια, γεμάτη απίστευτα συμβάντα -τόσο απίστευτα που εύκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι αποτελούν μύθους και όχι πραγματικότητα.

Το 2007 μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για τα περισσότερα ρεκόρ οθόνης, έχοντας εμφανιστεί σε 244 ταινίες μέχρι εκείνη τη στιγμή της καριέρας του. Κατέχει επίσης το ρεκόρ του ψηλότερου πρωταγωνιστή σε κινηματογραφική παραγωγή -είχε ύψος 1,80 μ.- αλλά και για το ότι πρωταγωνίστησε στις «περισσότερες ταινίες με μάχη με σπαθί» με 17 εμφανίσεις. Ο ίδιος ήξερε ξιφασκία.

Η «κινηματογραφική» ζωή ενός σπουδαίου ηθοποιού

Η μητέρα του ήταν Ιταλίδα κοντέσα, απόγονος του αυτοκράτορα Καρλομάγνο. Έτσι, μεταξύ άλλων είχε συναντήσει τους δολοφόνους του Ρασπούτιν, πρίγκιπα Γιουσούποφ και δούκα Ντμίτρι Πάβλοβιτς -όχι ως έρευνα για τον (πρωταγωνιστικό) ρόλο του στην ταινία «Ρασπούτιν, ο δαίμων της Ρωσίας», αλλά ως… παιδί στη δεκαετία του 1920. Μάλιστα, σε ηλικία 17 ετών, είχε δει την εκτέλεση του δολοφόνου Όιγκεν Βάιντμαν στο Παρίσι, του τελευταίου ανθρώπου στη Γαλλία που εκτελέστηκε δημόσια με γκιλοτίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr