UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Οι πιο διάσημες γάτες στην ιστορία της τέχνης


JTeam

8 Αυγούστου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Οι πιο διάσημες γάτες στην ιστορία της τέχνης
Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από γάτες και δημιούργησαν έργα που έμειναν αξέχαστα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας, ας θυμηθούμε δέκα εμβληματικά έργα τέχνης με πρωταγωνίστριες τις γάτες

Παγκόσμια ημέρα γάτας σήμερα -και κάθε μέρα για όλους εμάς που αγαπάμε τα τετράποδα αυτά ζωάκια- και ας συμφωνήσουμε πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις χνουδωτές αυτές υπάρξεις.

Έτσι, για να τιμήσουμε την σημερινή ημέρα, συγκεντρώσαμε δέκα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης από καλλιτέχνες, που αγάπησαν τις γάτες και τους έδωσαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στους πίνακές τους.

1. Louis Wain, The Bachelor’s Party

Ο Louis Wain γεννήθηκε το 1860 και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Άγγλους ζωγράφους της γενιάς του. Έγινε διάσημος μέσα από τα έργα του που απεικονίζουν γάτες που ξεχωρίζουν για την ανθρωπόμορφη υπόστασή τους. Ο Άγγλος συγγραφέας H.G. Wells είχε αναφέρει μάλιστα: «Εφηύρε ένα στυλ γάτας, μια κοινωνία γάτας, έναν ολόκληρο κόσμο γάτας«. Υπάρχει μια θεωρία, πως ο Wain, που ήταν ψυχικά άρρωστος και πιθανότατα είχε σχιζοφρένεια, απέκτησε την εμμονή του με τις γάτες λόγω της ασθένειας του. Όπως και να έχει ο Louis Wain εκλέχθηκε ως πρόεδρος του National Cat Club, συμμετείχε σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις για ζώα και για περίπου 30 χρόνια δεν σταμάτησε να δημιουργεί σχέδια αποκλειστικά με γάτες, τα οποία είναι γνωστά μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr